1. 1.
    +94 -85
    ulan senin yakın tarihinde kurtuluş savaşı adı verilen kendi ülkeni dış güçlerden korumak için savaştığın destansı bir zafer varken; hiç gereği yokken boş yere kan dökülerek binlerce insanın öldüğü neredeyse 600 yıl öncesinin olayını anlatan bir film yapmak gerçekten çok ayıp.

    neden ayıp biliyor musun? istanbul'u fetheden yüce osmanlı imparatorluğunun yüce padişahı ile aynı soydan gelen 2. abdülhamit ülkeyi ingilizlerin himayesi altına sokmaya çalışırken; senin ana avrad küfrettiğin yunanistan topraklarında dünyaya gelen, kurtuluş savaşı'nı başlatma cesaretini kendinde bulan ve ülkesine önderlik eden, yazmış olduğu gençliğe hitabesi'nin kaldırılması gündeme gelen, büstleri yıkılan ve kendini bilmez insanların kendisi için "sadece bir anı" olarak bahsettiği ulu önder gazi mustafa kemal atatürk, yurdunun insanlarını barbar ve kapitalist devletlerden kurtardı.

    hangisi önemli sizce? bir dini yaymak için (bildiğim kadarıyla o zamanlar islamiyet'in yayılması için sınırlar genişletiliyordu) katliam başlatmak mı; yoksa vicdani hür, fikri hür ve irfanı hür nesilleri isteyen bir insanın kimseye bağlı kalmadan özgür bir şekilde kendi ayakları üstünde durabilen bir ulus yaratma çabası mı?

    özet: istanbul'un fethini çekeceğinize kurtuluş savaşı'nı çekmeniz, ülkeniz için daha iyi olurdu.
    ···
   tümünü göster