1. 1.
    +3
    tercih ederim binler. tehlikenin farkındamısınız? şu an dünyada var olan sistem hepimizi uyutuyor. amaçları teknolojiyi zararlı hale getırıp ınsanları 2 sınıfa ayırmak.

    bunu şöyle örneklendirebiliriz. kaynar suya atılan kurbağa birden ısı farkı oldugu ıcın zıplar ve kaçar fakat. kabın ıcıne su ve kurbağayı koyup yavaş yavaş kaynatınca kurbağa ölür.

    akıllılar ve embesiller. akıllı sınıf yönetici(alpha), embesil sınıf ise geri kalanı oluşturacak. bu gidişata bir dur demenin vakti artık gelmedi mi? sadece robotlarla dolu, iş gücüne ihtiyaç olmayan insanların kültürden tamamen uzak saçma sapan bir dünyada yaşayacak olması sizleri ürkütmüyor mu? fakat, bundan en fazla 10-20 yıl sene önce öylemiydi. insanlar bilgisayar ve kapsamlı özellikleri olan cep telefonları (i phone gibi) olmadıgı ıcın sürekli realde iletişim halinde olmak zorundaydı. ama şu an her şeyi internete bağladık binler. oturup kara kara düşünmek bana çözüm sağlamıyor. değerlerimizi unuttuk biz. eskiden büyüklerin elini öpmeye gidilirdi, şimdi ise gibimsonik bir şey olan webcam veya 3g ile sadece görse yeter. korku ütopyalarını okuyan varsa bana mutlaka hak vereceklerdir. eskiden bütün bunların hepsi hayal olarak nitelendiriliyordu fakat şimdi ışınlanmaya kadar gidecekler. eskiler daha bir neşeliydi yahu. kısa bir zaman içinde parmak izinizden her türlü bilginizi çıkaracaklar hastanelerde. buna benzer tonla örnek içinde bulunduğumuz durumu anlatmaya yetecektir. arkadaşlar tek isteğim uplayın birer kez de olsa. olan bitene taşıyalım yeterli. şuku falan istemez.

    özet: teknloji kötü yönde kullanılıyor, dikkatli olalım. teknoloji geliştikçe kendimizi, benliğimizi, kültürümüzü unutuyoruz.

    Benden bu kadar saygılar.

    http://tinyurl.com/7dccl2p
    http://tinyurl.com/6mso2se
    ···
   tümünü göster