1. 126.
    0
    öncellikle şununla başlamak isterim siz dini kimlerden öğrenirsiniz evet cevap ya anneniz ya babanız yada dedenizdir(tabi bu kural okulların olmadığı eski çağlar için geçerli)peki Hz.hasan ve hz.hüseyinin dedesi kimdi hz.muhafazid annesi kimdi hz.fatıma anamız(hz.muhafazidin kızı) dahada devam etmek gerekirse hz.ali annesi fatıma doğum sancıları tutunca kabe duvarına yaslanır o sırada kabe duvarı yarılır 4 gün sonra fatıma bir erkek çocuğu ile dışarı çıkar hz.muhafazid herkesten önce çocuğu alır ve amcası ebu talibin(hz.ali nin babası) evine zütürür ve çocuğa ali ismini verir. sizinle hz.ali nin hz.muhafazid hakkındaki anılarından birşey paylaşmak isterim.

    Hz. Ali (a.s)’ın kendisi o değerli lütufları şöyle anıyor:
    “Çocuktum henüz, o beni bağrına basar, yatağına alırdı;... beni koklardı; lokmayı çiğner, ağzıma verir yedirirdi... Ben de her an, devenin yavrusu, nasıl anasının ardından giderse, onun ardından giderdim;o her gün bana huylarından birini öğretir ve ona uymamı buyururdu. Her yıl Hıra dağına çekilir, kulluğa koyulurdu. Onu ben görürdüm, başkası görmezdi.

    yani demek istediğim bizler hz.muhafazidin soyuna inanırız onun verdiği bilgilerle dinimizi yaşarız hz.muhafazidin torunlarını kılıçtan geçiren katil muaviyenin yezidin soyuna halifeliğine ve müslümanlığın içine zorla soktukları zırvalara inanmayız.

    bizim peygamberimiz hz.muhafazid yol göstericimizde hz.ali ve ehli beytidir
    ···
   tümünü göster