1. 1.
    +3 -1
    cümleten merhabalar değerli panpalarım. nasılsınız?
    öncelikle bir beşiktaşlı olarak galatasarayı tebrik ediyorum. kendi takımım da gayet güzel mücadele etti ama galatasaray maçı son dakikaya kadar istedi ve maalesef galip geldi. bu maçla birlikte de spor toto süper ligde 28. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Galatasaray 63 puanla zirvede ve en yakın rakibi fenerbahçenin 9 puan önünde liderlik koltuğunda çok rahat gibi gözüküyor. 34 hafta üzerinden oynanacak bir lig olsaydı ligimiz, galatasarayın bu noktadan sonra liderliği bırakması hemen hemen imkansız olurdu. fakat lig sonunda oynanacak olan play-off müsabakaları tüm planları alt-üst ediyor. şimdi shopare89 panpanız sizin için ligde ilk dört sırada bulunan takımların kalan maçlarını inceleyecek ve bu maçlardan alabilecekleri puanları naçizane olarak tahmin edecek.

    galatasaray:

    ligde gol atmadığı maç olmayan sivasspor, karlı-buzlu sahasında üst üste gelen zaferlerle rehavete kapılacak olan gs'ye mağlup olmaz.( galatasaray 1 puan alır) 30. haftada galatasaray ligde üst sıraları hedefleyen gençlerbirliği karşısında kendi evinde zorlanmadan galip gelir. (galatasaray 3 puan alır) 31. haftada galatasaray ne kadar formda olursa olsun, gelenek bozulmaz, fenerbahçe kadıköyde galatasarayı mağlup eder. 32. haftada galatasaray play-off'a kalma konusunda gençlerbirliği ve sivassporla mücadele eden trabzonsporu zor da olsa mağlup ederek, bir önceki hafta aldığı mağlubiyeti taraftarına unutturur. ( galatasaray 3 puan alır) 33. haftada orduspor'u kendi evinde, normal sezonun son haftasında da manisaspor'u deplasmanda mağlup edecek olan galatasaray, bu altı haftalık periyotta 13 puan toplar ve play-off'a normal sezonda topladığı 76 puanın yarısı olan 38 puanla gider.

    fenerbahçe:

    tarihinin en zor sezonunu geçiren fenerbahçe, şampiyonluğun adım adım ezeli rakiplerine gitmesini kabullenemez ve 28. haftada aldığı eskişehirspor mağlubiyetini, 29. haftada kendi evinde alacağı gençlerbirliği galibiyeti ile unutturur. ardından ligin 30. haftasında artık ligden düşmesi kesinleşmiş sayılabilecek ankaragücünü deplasmanda mağlup eder. ligin 31. haftasında da kadıköyün büyüsü bozulmaz ve fenerbahçe galatasaray'ı mağlup eder. 32. haftada yine kendi evinde bursaspor'u mağlup etmesi kuvvetle muhtemel olan sarı-lacivertli ekip, 33. haftada trabzonspor deplasmanından bir puan çıkarır, ardından da ligin son haftasında kendi evinde antalyaspor'u rahat geçerek, bu altı haftalık periyotta toplamda 16 puan toplar ve play-off'a normal sezonda topladığı 70 puanın yarısı olan 35 puanla gider.

    beşiktaş:

    28. hafta mücadelesinde ezeli rakibi galatasaray'a son dakika golüyle boyun eğen kara kartallar, kalan altı haftalık periyotta olabildiğince fazla puan toplamaya bakacaklardır. 29. hafta mücadelesinde inönü'de trabzonspor'u mağlup ederek uefa avrupa ligindeki madrid deplasmanına moralle gidecek olan siyah-beyazlı ekip, madrid deplasmanı sonrasında çıkacağı ordu deplasmanında hector cuper'in öğrencilerine pençelerini geçiremez ve bir puanla ordudan dönerler. Orduspor deplasmanından sonra istanbul'da ağırlanacak olan At.Madrid maçı iyi geçerse, 31. haftada beşiktaş ligin zayıf ekiplerinden manisaspor'u istanbul'da parçalar. At.Madrid maçı kötü geçerse, beşiktaş manisaspor maçını kendisini taraftarına affettirmek için bir şans olarak görür, yani beşiktaş her halükarda 31. haftayı 3 puanla kapatır. ardından ligin 32. haftasında beşiktaş boz baykuşlara konuk olur ve bu maçta tarih tekerrür eder, beşiktaş yine ibb'yi yenemez ve bu maçtan sadece 1 puan koparabilir. 33. haftada kendi evinde samsunspor'u, ligin son haftasında da deplasmanda karabükspor'u mağlup etmesi muhtemel olan siyah-beyazlı ekip, bu altı haftalık periyotta 14 puan toplar ve play-off'a normal sezonda topladığı 63 puanın yarısı olan 32 puanla gider.

    trabzonspor:

    28. hafta mücadelesinde kendi evinde mersin idman yurduna yenilen trabzonspor, kötü gidişe 29. haftada inönü deplasmanında da dur diyemez ve şenol güneş'in talebeleri trabzon'a bir kez daha boynu bükük döner. 30. haftadaki sivasspor maçında üst üste gelen kötü sonuçları sivasspor galibiyetiyle bir kenara atan trabzonspor, 31. haftadaki gençlerbirliği maçında ankara deplasmanından bir puan çıkarır ve ligdeki istikrarsız gidişini sürdürür. Ligin 32. haftasında seyrantepe'den puan çıkaramayacak olan trabzonspor, ligin 33. haftasında da kendi evinde fenerbahçe ile berabere kalır. ligin son haftasında orduspor'u deplasmanda mağlup ederek play-off'a nispeten moralli bir şekilde hazırlanacak olan bordo-mavili ekip, bu altı haftalık periyotta toplamda 8 puan toplar ve play-off'a normal sezonda topladığı 54 puanın yarısı olan 27 puanla gider.

    değerli panpalarım, görüldüğü üzere, benim tahminime göre ligimizde ilk dört sırada yer alan dört büyükler, play-off'a sırasıyla 38, 35, 32 ve 27 puanla gidecekler. 3 puanlık sistemde her takım içeride üç, dışarıda üç olmak üzere 6 derbi nitelikli müsabaka oynayacağına göre, bu zorlu sürecin sonunda hangi takımın ipi göğüsleyeceğini tahmin etmek gerçekten çok zor. yine de, kendi evinde oynadığı derbilerde bu sezon iyi görüntü çizen galatasaray ve fenerbahçe, bu süreçte öne çıkan ekipler oluyor. beşiktaş ve trabzonspor ise, bu sezon pek derbi kazanamadıkları gerçeği göz önünde bulundurulursa, bu süreçte geride kalması muhtemel olan takımlar olarak nitelendirilebilirler.

    değerli panpalarım, kendime göre spor-toto süper lig'de ilk dört sıradaki takımların kalan 6 haftadaki maçlarını ve bu maçlardan alacakları puanları değerlendirdim. lütfen siz de bu takımların kalan maçlardan kaç puan alacağını düşünüyorsunuz, bunları tüm inci alemiyle paylaşın. yazımı buraya kadar okuyan bir avuç panpama teşekkürü bir borç bilir, saygılar sunarım.

    özet: spor toto süper lig'de kalan 6 haftada ne olur?
    ···
   tümünü göster