1. 676.
    +1
    osmanlıya türk dememek gerçekten büyük bir ayıptır çünkü yıllar boyunca avrupa bizden türkler diye bahsetmiştir kanuninin dönemindr olsun diğer padişahların döneminde olsun antlaşma ticaret metinlerinde türkler diye bahsedilmiştir başka devletler bile utanç dolu tarihini bir şekilde sahipleniyorken biz neden osmanlıyı sahiplenemiyoruz bir türk ün görevi türk kültür birliğini sağlamak değil mi ben şuna da karşıyım sanki osmanlı milliyetsizdi gibi gösterenlere de meseleyi doğru anlamak lazım bir kaç kanıt göstereceğim

    "Poltava'da esir oluyordum. Bu benim için bir ölümdü, kurtuldum. Buğ nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi; önümde su, ardımda düşman, tepemde cehennemler püsküren güneş... Su beni boğmak, düşman beni parçalamak, güneş beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum. Fakat bugün esirim, Türklerin esiriyim. Demirin, ateşin ve suyun yapamadığını onlar bana yaptılar, esir ettiler. Yalnız ayağımda zincir yok, zindanda da değilim; istediğimi yapıyorum. Fakat bu defa da şefkatin, asaletin, nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar. Bu kadar alicenap, bu kadar asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yaşamak, bilsen ne kadar tatlı."
    Demirbaş Şarl -isveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sığınmıştır)

    "Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar. Ben de ölmeyi bilen bir milletin yenilmeyeceğini bilecek kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat, meydana getirdiğim orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yaşayan hatıraları!
    Üç-dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, şimdi de silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil, onların tarihini de yenmek lazım. Bu durumda ben, Türklerin düzinelerle milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar."
    M. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan)

    ''Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır. işte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır, uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı.''
    Çarnayev(Rus Komutan)

    bunlardan sonra osmanlıya hala türk dememek gerçekten gülünç
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster