1. 26.
    +3
    - ilk saatler çok malca geçiyor. bi tane daha yakiim, bunu başlangıç kabul ederim diyorsunuz kendinize.
    - ilk gün baya zor. sürekli sigara içmeye yelteniyorsunuz. oruçluyken dalıp yemek yemeye çalışmanız gibi.
    - ilk üç gün ilk gün kadar zor. yani işte iradeniz konuşacaksa bu anda konuşacak. kendinize bir kerelik hakim olacaksınız. başka bir meşgale ile aklınızı dağıtacaksınız
    - ilk hahfta artık sigara yoksunluğu istikrarsız hale geliyor. krizler geliyor ama, 7/24 düşünmüyorsunuz. burda kriz yönetimi önemli. nefesinizi kesmek, meşgale bulmak gibi dikkatinizi dğaıtacak eylemlerle krizleri atlatmanız lazım.
    - 10. gün sonunda bu işin nasıl yürüdüğünü anlamış oluyorsunuz. krizleriniz azalıyor ama devam ediyor. yalnız şöyle bir durum ortaya çıkabiliyor; "10 gündür içmiyorum, 1 tane içmeyi hakettim." bu tüm o ellerinizle inşaa ettiğiniz kumdan kalenin üzerine oturmaktır. kendinize 10x6.50 lirayla yani 65 lirayla güzel bir şeyler alarak ödül verin. sigarayla değil. gidin güzel bi iskender yeyin o sigara parasına.
    - ilk ayı tamamlayana kadar "olm her sabah tekrar sigara bırakıyorum aq" diye düşünüyor insan. yorucu olacağını düşünüp sinirleri gevşiyor biraz. ama iradesini ispatlamış, kendine güveniyor da oluyor. artık krizler gelirse sadece çağrışımlarla geliyor. mesela yemek sonrası bi tane yakiim, çay içtim bi tane yakiim gibi. sürekli durup dururken değil yani.
    - ilk aydan sonra dikkat incinlığı, aşırı sinir pek kalmıyor. kontrol sizde. milletin 280 liralık ilaçla, 200 liralık seanslarla bırakmak için yardırdığı işi, siz iradenizin kuvvetiyle üstelik çevrenizde size sigara tutan muallaklere rağmen başardığınızı biliyorsunuz. (her gibimden motivasyon çıkarmayı unutmuyoruz)
    - 3. ayını yakında dolduracak biri olarak, sigara nerdeyse hiç gelmiyor aklıma. yani her sabah tekrar bırakıyorum hissiyatı da geçti gitti. unutmayın sigara ödül değil, cezadır.

    yardımcı olabilecek bilgiler,

    - bol bol abur cubura dadanacaksınız. o yüzden beyaz leblebi tavsiye ederim. yok denecek kadar az yağ var. avuç avuç yeyin aq, durup dururken kilo almazsınız.
    - kriz anında nefesinizi kesin. şınav, mekikle nefesinizi kesebilirsiniz. vaktim var deyip çıkıp depar atabilirsiniz size kalmış.
    - açıkcası bol bol enerji açığı çıkacak ortaya. akşamları düzenli yarım saat yürüseniz bile değişiminize inanamicaksınız.
    - bir arkadaşınız istesin, istemesin yancınız tayin edin ve sık sık nasıl hissetiğinizi anlatın. böbürlenin. darlayın. aşsdlkasl
    - ehehe o zaman buna yakılır bi tane, hakettin al bi tane iç gibi espriler yapanlara "komik mi lan yaraaam" tadında ayarlarını verin.
    - daha önce sigarayı bırakmışların yazdıklarını takip edin. bloglar, sözlükler falan, empati kurun. bu huur çocuğu da hakkaten iradesizmiş deyin gülün geçin bin kurularına.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster