1. 1.
    +5
    maç öncesi otururken yanıma bir baba oğul geldi. adam 40lı yaşlarında anca var. çocuk da 10 yaşından büyük değildir. neyse panpalar. thy reklamı çıktı. sonra adam çocuğuna döndü dedi ki " yahu şu t.erdoğan ne büyük adam bak görüyor musun. mübarek sayesinde thy nerelere geldi. dünyanın yıldızlarına sponsor oldu. onun sayesinde hepsi."

    lan içimden güldüm önce. çok cesur ya da girişken biri değilim amk sonuçta. muhabbete dalmadım.

    sonra bu gavat aynen şöyle dedi:

    " atatürk zamanında bunların hiçbirisi var mıydı? hiçbirini yapabilmiş mi atatürk? atatürk hiçbir şey yapmadı bu ülkeye. bu ülke her şeyini t.erdoğan'a borçlu"

    dayanamadım söze daldım

    " pardon abi. isteeden kulak misafiri oldum da t.erdoğan thy için ne yaptı?"
    "çok büyük önder o çok iş yaptı"
    "tamam abi de yani ne o büyük iş. bir tanesini söyle"
    "çok büyük işler yaptı çok."
    "atatürk zamanında türkiye uçak yapıyordu. şimdi thy koltukları bile yurt dışından getirtiyor"
    "uçak yapmakta ne var. binali yıldırım dedi ya istesek 6 ayda yaparız onu. çok büyük önder çok"

    daha fazla muhabbet edemedim panpalar.

    bunu küfür ettirmek için ya da eleştirmek için söylemedim. siyaset tartışalım demiyorum ama şunu düşünmeye başladım.
    ülkede bir kesim o kadar iyi doldurulmuş ki atatürk'e karşı. her yerde adamlar hiç korkmadan atatürk için yalan yanlış şeyler söylüyorlar. eleştirsinler atatürk'ü bir şey demiyorum. herkes sevecek diye bir şey yok amk. ama yalan dolan olmasın. gerçekleri konuşalım. ve ben o adama haddini bildirecek kadar cesur değildim. çoğumuz değiliz belki de ondan bu kadar kötüye gidiyoruz amk. biz cesaretsiziz cahiller cesaretli amk. ülkenin geldiği nokta bu. ben tartışmaya biraz girdim ama adam tabii beni giblemediği için bir şey inandıramadım.

    özet: panpalar artık durumun farkına varalım. yalan yanlış şeylere sessiz kalmayalım. seyirci kalmayalım. gülüyoruz eğleniyoruz da oğlum berbat bir nesil geliyor. 15 yıl sonra bu adamların çocukları ortalığın dıbına koyacaklar.
    ···
   tümünü göster