1. 26.
    +17
    sosyal fobiklerin ektikleri en büyük işkence nedir biliyor musunuz? akşam kafanızı yastığa koyduğunuzda o günün muhasebesini yapmak.

    daha önce dediğim gibi sosyal fobiklerde empati duygusu gelişmiş olduğu için bir konuşma esnasında karşınızdakinin size vereceği tepkinin olasılıklarını hesaplarsınız beyninizde ve işte bu yüzden konuşamassınız. örnek veriyorum

    sabah sınıfa girdiğinizde sınıftan bir kızı gördünüz ve günaydın demek istediniz. işte tam o sırada beyniniz alacağınız karşılığın ve aynı zamanda kızın düşüncesinin olasılıklarını hesaplamaya başlar.

    acaba yazıyor mu zannedecek
    dün günaydım demedim bugün dersem yanlış olur
    ya cevap vermesse
    ya ağzım kokuyorsa
    vs

    bu örneklendirmeye çalıştığım durum sadece bir günaydım için geçerliyken düşününki bir kızla baş başasınız ve konuşacaksınız. dilinizin damağınıza yapışmasında ve konuşacak konu bulamamanızda 3 temel neden var. bazı gibkoların dediği gibi kendine güven falan demeyeceğim çünkü onlar anlamaz.

    1-konuşmayı düşündüğünüz her konunun karşısında kızın vereceği zilyon tane tepki olasılığı vardır ve siz o olasılıklardan korkup her zaman en kötü tepkiyi vereceğini düşünürsünüz.

    2-özgüvensizlik nedeniyle fazla salgılanan ve sosyal fobiye neden olan bir hormonun fiziksel olarak elinizi ayağınızı titretmesi ve ellerinizi ve ayaklarınızı istemsiz oynatmanız

    3-aşağılık duygusu
    ···
   tümünü göster