1. 1.
    +4 -1
    öncelikle biraz uzun olacak panpalar, ama bunu da okuyun artık dıbına koyim. okuyun, bir ayda adam olacaksınız, şukumu isterim.

    bilgi kirliğinin ve kafa karışıklığının had safhada olduğu sporlardan birisidir heralde.. bundan yirmi yıl öncesinin antreman teknikleri beslenme alışkanlıkları falan nerdeyse tamamen ters yüz olmuş durumda.. şu an bile birçok konu netliğe kavuşmuş değil ve belki 20 yıl sonra eskiden şöyle yapılıyordu ama ne kadar yanlış yapılıyordu denilebilir.. bu sporda şu an en çok mutabık olunan konulardan birisi ise proteinin ne kadar elzem olduğu ve bir vg sporcusunun ortalama ne kadar protein tüketeceğidir... marx icin onemli olan tek sey, inceledigi olgularin yasalarini bulmaktir. bu olgular belli bir tarihsel donemde belirli bir bicim ve karsilikli iliskiler icerisinde olduklari sürece, onun icin onemli olan ylanizca onlara egemen olan yasa degildir. onun icin daha onemli olan, bunlarin degismelerinin ve gelismelerinin, yani bir bicimden baska bir bicime bir iliskiler duzenin farkli bir iliskiler duzenine gecislerin yasasidir. bu yasa bir kez bulunduktan sonra, bunun toplumsal yasamda ortaya cikan ayrintilariyla inceler. sokratesin ögrencisiydi.
    sokratesin lümü platon'a toplumda gecerli olan degerler arasinda ne büyük celiskiler olabilecegini gösterdi.
    ilk felsefi etkinligi sokrates'i savunma konusmasini yayinlamak oldu.
    mutlak ve deismez olan ile ilgilendigini degisen arasinda ki iliski ile ilgileniyordu.
    mutlak ve deismez olan gerceklik arami$.
    doga da görüp dokunabildigimiz her$eyin deisken oldugunu söylüyormush. sonsuza dek kalan yokolup gitmeyen ana maddeler yoktur. duyular dünyasina ait olan her$sey zamanin yokedecegi maddelerden olu$mustur.ama ayni zamanda, her$ey mutlak deismez bir bicimden olusur. duyular dünyasinin arkasinda bir baska gerceklik olmasi gerektigine inanıyordu.bu gerceklige idealar dünyasi adini veriyordu.bu dünyada dogada gördügümüz olaylarin arkasindaki mutlak ve deismez örnek resimleri bulunur.
    etrafimizda gördügümüz her$eyin dokunup hissedebilecegimiz herseyin sabun köpügü ile karsilastirabilecegini düsünüyordu.
    deisenler hakkinda sabit bir fikre sahip olamayacagimizi sadece düsüncelerimiz vede kanilarimizin olabilecegini söylüyordu. sadece aklımızla bildigimiz bilgiye sahip olabiliriz.
    vüzcudumuz idealler dünyasina bagimlidir. sabun köpügü kaderini paylastigimizi tüm duygularimizin vücuda bagli oldugunu ve dolayisyla güvenilmez oldugunu ancak bizimde ölümnsüz ruhumuz vardir ki bu ruh aklin yuvasidir.ruh maddesel olmadigi icin idealar dünyasina gidebilir.
    ruhun bir vücuda yerleshmeden de önce varoldugunu söylüyordu.

    devleyin filozflar tarafindan yönetilmesini istiyordu. bilgi kirliğinin ve her kafadan bir ses çıkmasının sıkıntılarını bir kenara bırakırsak vg için diyebileceğim şu: hayatta sürdürülebilir olmayan bir şeyi yapmak bana çok mantıklı gelmiyor.. mesela ömür boyu rejim yapamazsın.. rejim yapıp kilo vermek fakat bıraktığında da kilo almak saçma sapan bir döngü.. o zaman rejim yapma, beslenme alışkanlığını falan değiştir ki sürdürülebilir olsun.. ömür boyu hergün bir tavuk yemek de çok sürdürülebilir bir şey değil, ya da hayatın boyunca bir daha hiç börek yiyememek (vg ciler için alınan karbonhidrat da kompleks karbonhidrat olması gerektiği için şeker, un vs. yasak kapsamındadır, varsa yoksa haşlanmış patates, pirinç lapası, haşlanmış yağsız tuzsuz makarna, yulaf ezmesi vs..).. peki bunu sürdürülebilir kılmak için ne yapabiliriz.. heralde cevabı vücut geliştirmede değil başka yerde aramamız gerekiyor. zira bir ömür boyu protein tozları, aminolar, creatinler, glutaminler, l-carnitine'lerle, tavuk ve yumurta beyazıyla hayat geçmez gibi...

    özet: özet yok binler, okuyun bir ayda adam gibi olacaksınız.
    ···
   tümünü göster