1. 1.
    +19 -1
    gelin hele bi. şu an asosyal takılan bir panpanız yazıyor bunu. sadece bi dönem bu bence beyler, zamanında epey sosyal biriydim ve böyle oldum, yani tekrar sosyal olabilirim demektir bu. hiç sosyal olmayanlar da sosyal olabilir biraz gözlemle. yaşanılan şeylerin de etkisi büyük tabii asosyal olmaya. ama bunu atlatmak için önerilerim var size.

    1- bir şekilde üniversiteyi, istediğiniz bölümü veya okulu kazanın. okul en kolay çevre yapılacak yerdir. istediğiniz yere giderseniz bunalıma da girmezsiniz benim gibi * yaşınız geçkinse iş bulun işyeri muhabbetine sarın. iş arkadaşlarınızın %70i yarak kafalı olacaktır tahminen, ama maksat muhabbet etmek takılmayın ufak şeylere.

    2- bu dediğim okulda daha kolay olur ama, insanlarla konuşun. laflayın ayaküstü, tanışın. çevreniz genişlesin. bi kafede veya barda da yapabilirsiniz bunu gerçi, terslenirseniz noolacak, o kişilerle bir daha görüşmeyeceksiniz zaten terslenirseniz. terslenmezseniz ise çok hoş şeyler olabilir.

    3- arkadaşlarınız arasında aktif olun. espri yapın, laflara atlayın, konuşun, gülün. aptal gözükmekten korkmayın. aptal değilseniz bir şekilde gösterirsiniz zaten ister istemez. aptalsanız da sosyal aptal makbuldür raat olun

    4- arada mesaj atın tanıdıklarınıza. az muhabbet edin. unutmayın muhabbet etmeyi işte.

    5- sevgili yapın. beni yıkan bu adımı ihlal etmemdi aslında. beni yıkan süreci başlatan veya. çok beceriksiz değilseniz yaparsınız zaten. kız sizi zaten isteseniz de istemeseniz de kendi sosyal çevresine sürükleyecek. zarar gelmez. sevgili yapın ama çok bağlanmayın, aşık olmayın, gibi tutarsınız *

    6- spor yapın spor önemli. özgüven verir insana. daha rahat olursunuz.

    7- görünüşünüzde tarz değişikliğine gitmekten çekinmeyin. millet ne düşünür diye düşünmeyin

    8- aşk, ciks gibi olaylar hakkında kasmayın. 3000 küsür yıldır insanlar yaşıyor dünyada. 3000 küsür yıldır insanlar aşık oluyor, sevişiyor. içgüdü çünkü bu. bu dünya üzerindeyseniz, anne babanızın üreme içgüdüleri var demektir. size de geçmiştir. rahat olun kasmayın.

    9- kafanızı takmayın hiç bi gibe. geçip gidecek hepsi. lise aşkınız da (gitmediği durumlar var ama * ) en yakın arkadaşınızla ettiğiniz kavgalar da, toplum içinde rezil olmanız da, otorite tarafından azarlanıp aşağılanmanız da, geçemediğiniz sınavlar da. kaybedeceğiniz dostlar da. ileride unutacağınız şeyleri takmayın.

    10- uyuşukluğu atın üstünüzden. erken kalkıp erken yatın. hobi edinin. dans iyidir mesela, hem hareketli hem de karşı cinsle iç içe *

    11- otuzbiri azaltın. ne işe yarayacak demeyin, deneyin de görün farkı

    alın, umarım işinize yarar asosyal huur çocukları. ben olmasam kimse düşünmeyecek sizi, hadi yine iyisiniz *

    edit: parantez
    ···
   tümünü göster