1. 1.
    +15 -2
    nereden biliyonuz olmadığını?
    ya varsa amk?
    neden bu ihtimali hiç düşünmüyorsunuz?
    evrenin nasıl kurulduğunu biliyor musun ki allah yok diyebiliyorsun?
    yaradılışa dair bilgisi olmadan allah var diyenle sizin gibilerin allah yok demesiyle aranızda hiçbir fark yok amk.
    müslümanlara körü körüne allahın varlığına inandıkları için kızıyorsunuz ama siz de körü körüne olmadığına inanıyorsunuz.
    birşeyin varlığı ispatlanamıyor diye yok değildir. yokluğu ispatlanamıyor diye de var değildir.
    ama ispat etmeden var ya da yok diye insanların başına kakarsan her ikinizinki de yobazlık olur.
    inanırsan inanırsın inanmazsan inanmazsın. ben de dünyadaki herkesi ve evrenin işleyişini birbirine bağlayan bir enerji bağı olduğuna inanıyorum ama elimde bir ispat yok ispatlama çabam da yok. bu yüzden kimseyi inancıma inandırmaya çalışmıyorum. ya da çoğunluğun inanıp da benim inanmadığım şeyler hakkında kimsenin fikirlerine saygısızlık etmiyorum.
    mesela tarih konusunda bir çok şeye inanmıyorum. tarih yanlış öğretiliyor diye düşünüyorum bu şekilde bizleri istedikleri şeye yönlendiriyorlar diye düşğünüyorum. tarih büyük bir kısmı yalan diyorum. ama ispatım olmadığı için kimseyi bu fikrime inandırmak için uğraşmıyorum ya da kimseyi benim gibi düşünmediği için hor görmüyorum.

    özet: hoşgörü diye zütünü yırtanlar asıl hoşgörüsüz davranıyor ve kendi fikirleriyle kendini bi tak zannedip başkalarını fikirleri yüzünden hor görüyor. bu memlekette dincisi de yobaz dinsizi de yobaz ve alabildiğine hoşgörüsüz.
    ···
   tümünü göster