1. 1.
    +4 -1
    o yüzden bir program yapıp yaz boyunca yapmam gerekenleri planlı bir şekilde uygulamaya koyacağım.
    bu yaz için bazı hedeflerim var.
    30 tane falan kitap bitirmek.
    90 kilo oldum 70e inmem lazım ya da şu anki kilomu kasa dönüştürüp zütü göbeği eritmem gerek.
    5 vakit namaza başlamak
    ehliyet kursu almak
    keman kursu almak
    tiyatro kursu almak
    hitabet kursu almak
    yazarlık kursu almak
    çok küçük bir ihtimal kick taks kursu düşünüyorum ama o kadarını da kaldıramayabilirim.
    sık sık opera bale tiyatro gibi etkinliklere katılmak.
    sevdiğim birkaç dizi var onları izlemek.
    --
    artık hayatıma çeki düzen vermem ve kültürlü biri olmam lazım. bir hukukçuya bunlar gerekir.
    şöyle bir program yaparsam bunları zorlanmadan uygulayabilirim.
    izmirde olduğum günler uygulacağım program.

    5'te kalkıp ocağa 2 yumurta koycam. yumurtalar haşlanırken sabah namazımı kılcam. sonra biraz peynir zeytin süt 2 dilim tam tahıl buğday ekmeği bal reçel ve iki yumurtayı ayak üstü yicem. sonra giyinip hasanağa bahçesine gitçem bizim eve 2 dk yürüyüş mesafesi var. orada 1 saat koşçam. sonra eve gelince 1 saat halter şınav mekik vs. çalışçam. sonra duş alcam.
    saat 8 olcak. sonra kahvaltımı hazırlıcam. bu sefer 1 yumurta ve gerisi sıradan kahvaltılıklar ve canım o an ne çekerse(hafif birşey). sabah haberleri eşliğinde kahvaltımı yapçam. kahvaltıdan sonra 1 saat kitap okucam. saat 9 buçuk olcak. 1 saat dizi izlicem. 10 buçuk olcak. büyük ihtimalle o saatte kurslardan birine doğru yol almam gerekecek.
    kurs iki saat sürse bir sonraki kursa 1 saat kalsa dışarda orda burada takılırım giderim bir camiye öğleyi kılarım.
    sonra diğer kursa giderim. o da iki saat sürse çıkarım eve gelirim. 4te evde olsam. öğle yemeği yerim artık annem ne yaptıysa. ikindi namazını kılarım sonra 2 saat kitap okurum saat 6 buçuk oldu. biraz spor yaparım akşam namazı kılarım sonra haberleri izlerim saat 8 oldu. yarım saat keman çalışırım. akşam yemeği yerim. hoşuma giden dizi varsa onu izlerim yoksa incide takılırım biraz. sonra yatsı namazımı kılarım 10 gibi yatmış olurum.
    ---
    yaz boyu bu programı uygulayabilirsem hem kendimi baya geliştirmiş olurum hem de göbekten kurtulup fit bir vücuda sahip olurum. arabam da olacak o zamana kadar. okullar açılınca da am üstünde ceviz kırarım artık.
    size de tavsiye ederim beyler. programdakileri değil tabi o tercihinize kalmış. bir program yapıp ona göre yaşamanızı tavsiye ederim.

    özet: kendimi değiştirmem ve geliştirmem farz oldu artık. bu yüzden iyi bir programla hedeflerimi gerçekleştirmem gerek.
    ···
   tümünü göster