1. 1.
    0
    öncelikle elim ayağım titredi başlığı okurken.

    1) Şeytan olayını yannış anlamışın panpa o olay ibret-i alem. ayrıca şeytan insanlara iman etmemek için isyan etmiştir allahın gücünü yok saydığı için değil.

    2) Güzel olan şeylere biz allahın kanıtı demiyoruz. hemen hemen her canlıda olan altın orana biz allahın kanıtı diyoruz. ama güle papatyaya da diyoruz cünkü bardağın dolu yanı diye bir şey var. her şey güllük gülistanlık olaydı cenneti kim giblerdi a mübarek?

    3) doğruyu hatırlamak için ibadet ediyorsun. nefsini kontrol etmek için. seni yaratana şükretmek için.

    4) allah sana gerçeği vaad etmiyor ki kutsal kitaplarında. o sadece koyunlarla kurtları ayırmak için sana kitap gönderiyor.

    5) evrenin kendi kendine oluşma olayına gelince sen yokluğu düşünebilir misin? hiç bir şey yok aklın alabilir mi böyle bir şeyi. gerçek yokluktan bahsediyorum. karanlığın, soğuğun bile yokluğundan. boşluktan. hiç bir şey yokken evren nerden geldiği ve kaynağı bilinmeyen bir patlamayla oluşuyor hızlıca genişliyor uzun zamanda üstünde yaşam denilen kısa süreli formlar oluşuyor. sence kendi kendine mi oldu gerçek yokluktan koca evren.

    6) devdıbını beklerim yemek yemeğe gidiyorum.

    edit: yemekten geldim.

    açıklama : adam 5 soru yazmıştı modlardan biri silmiş. ona cevap verdim. soruları yazarsam kafa giberim siz cevaplardan cıkarın.

    özetle ugrasamıyacam okuyun mübarekler.
    ···
   tümünü göster