1. 1.
    +25 -1
    mesela bir kız gördünüz diyelim okulda veya başka bir yerde.içinizde kıza karşı birşeyler oluştu hoşlanmaya başladınız.hoşlanmaya hoşlandınız kendinizce hayaller kurdunuz onu elde etmek istediniz sizle olmasını istediniz.arkadaşlarınıza anlatmaya başladınız."kanka bir kız gördüm bir şekil yapmam lazım yeea", "kanka bir kız gördüm bir yolunu bulup tanışmam lazım yieaaa" gibi.sonra kafanızda şekillenmeye başladı olay kıza şöyle açılıcam şöyle konuşucam şöyle olacak böyle yapcam ve bir çok şey...

    sıra düşündüklerinizi uygulamaya gelir ve birçok kişi uygulayamaz.ne şanslı insanlardır onlar dıbına koyim.iyiki uygulamamışlardır,sonrasında olacakları yaşamamışlardır.ve sizde olacaklardan sonra "keşke açılmasaydım dıbına koyim açıldımda noldu iyi tak yedim" dersiniz.
    arkadaşlarınıza kızı sorarsınız sevgilisi varmı nasıl biri kimdir diye.sonra kızın hoşlandığı şeyleri öğrenmeye çalışır,öğrenmeye başlarsınızda ama ne tak yemeye öğreniyorsunuz.sonuçta hayalleriniz yıkılacak,ortada yine yeni traşlı gib gibi kalacaksınız...

    kısa zaman içinde kızın hoşlandıklarını hobilerini gittiği mekanları,çevresini öğrenmiş olursunuz yada öyle sanarsınız.kızla aynı ortamlarda bulunmaya, kızla bir şekilde tanışmaya çalışırsınız.arkadaş olursunuz sohbet etmeye dışarı çıkmaya başlarsınız.bir gün arkadaşlarınızın "nolacak olum yakışıklı çocuksun", "senden iyisinimi bulacak dıbınakoyim", "muhabbetin iyi tipin var daha ney olsun", "seviyosan git konuş panpa" gibi cümlelerle gaz vermesiyle birazda kızla muhabbetiniz olduğundan artan güvenle kıza açılmaya karar verirsiniz.

    kıza açılırsınız,ama bu tür filmler hiç bir zaman mutlu sonla bitmiyor bunu bilmiyorsunuz.okadar zaman hayaller kurduğunuz kız,size şu cevabı veriyor,haydi hep beraber söyleyelim "ben seni arkadaş olarak görüyorum." noldu kardeş hayaller kurduğun kıza,noldu evleneceğin kıza,sani sürekli mutlu yaşayacaktınız.kaldınız gib gibi ortada.noldu o yakışıklı çocuga,noldu o özgüvene...

    asıl sorun şu ki hoşlandığınız kız güzeldir çünkü kimse çirkin birini sevmez.senin neyine kardeş senden üst seviyede birinden hoşlanmak ?? bizim harcımız değil bu işler,biz knight,wow oynayalım cs atalım bizim olayımız bu abi.hiç bir zaman dikkatimizi çekmez etrafımızda ulaşabileceğimiz kişiler,her zaman zor olanı en iyisini isteriz,öyle değilmiyiz nasıl olsa hep en iyi evi,en iyi arabayı,en iyi telefonu isteriz.

    bir bakmışız sonra bizim üstüne titrediğimiz kişinin yanında bir lavuk tipine söversin,gelmişini geçmişini gibmek istersin.dersin bunun neyi üstü lan benden.emin olun hiç birşeyi üstün değil bizden,hatta daha fazlamız var.kat kat iyiyiz kardeş onlardan.ama öyle olmuyor işte burada "seven gibilir,giben sevilir" olayı ortaya çıkıyor.o çocuk bizim yaptığımızı yapmıyor,tanışıyor sonrada kölesi olmuyor kızın giblemiyor kızda tabi ilgili duymaya başlıyor ve sonrasını biliyorsunuz... biz kızlar arasındaki konuşmalarda geçen "ay x çok kültürlü efendi yakışıklı", "canım x merveden hayvan gibi hoşlanıyor ama kız hoşlandığını bile bile yüz vermiyor." denilen tipleriz. oluyor.uzaktan hoşlanılan ama konuşulanamayan.

    sonuç olarak anlatmak istediğim uzaktan görüp hoşlandığınız birisi varsa uzaktan sevin yakınına girince işler taka sarıyor.boşunada arkadaşlarınızın kafasını gibmeyin onlarında kendi hayatları var bırakın kendi dertleriyle uğraşsınlar.birisi için başka ortamlara falan girmeye kalkmayın çok değer vermeyin unutmayın ki "seven gibilir giben sevilir."

    özet falan yok okuyun dıbına koyim.

    Edit: http://www.youtube.com/watch?v=C-nexIKYZqY bunu dinleyerek okuyun empati kurarsınız belki.

    edit2: bir panpamın tavsiyesi üzerine bu şarkıyı paylaşıyorum.üstteki şarkıya alternatif olarak bununlada okuyabilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=LuCqi-JLo1Q
    ···
   tümünü göster