1. 1.
    +49 -3
    öncelikle belirteyim baştan,ben geçen sene girdim sınava ve şu anda özel bir üniversitede tam burslu pgiboloji okuyorum. sınavla ilgili birkaç tüyo vereceğim sizlere.

    - beyler öncelikle ygs'yi önemsemeyin, cidden beyler.%40 falan alıncak diyolar da o %40 en fazlası, anca %25 falan alınıyo ygs'nin.o yüzden sınavınız kötü geçerse kendinizi koyvermeyin,lys'ye yüklenin. benim de sınavım kötü geçmişti 390 almıştım amk,her denemeden 420 alıyodum tam bi rezalet.ama lysde düzelttim.

    - eğer eşit ağırlıksanız kesinlikle önce türkçeden başlayın ve üzerinde durun türkçenin. net başına 4,5 5 puan kazandırıyo tm'ciler için. sayısalcılar için de önemli. türkçe amk yani ne diyim.

    - sınavdan önceki gün yediklerinize dikkat edin, sabah da pek su falan içmeyin, kahvaltınızı da hafif yapın. ben bir ballı ekmek yemiş bi de su içmiştim. sınavdan önce hemen gidin işeyin, dışarı çıkarmıyolar amk sınavda.

    - sınava mümkün olduğunca su zütürmemeye çalışın, eğer zütürüyosanız bile o optikten farklı bir yerde tutun suyu. eğer optiğe su dökülürse bütün emeğiniz boşa gider panpalar, direkt iptal ediyolar sınavı. bence zütürmeyin su ama siz bilirsiniz tabi.

    - türkçe-matematik-sosyal-fen sıralamlarına pek kulak asmayın.o atmosferde pek belli olmuyo ne yapacağınız. benim de öyle olmuştu. türkçe-fen-sosyal-matematik gitmiştim amk, hayatımda öyle bi sıra izlemedim ben sınavlarda. ( bu arada kaç sınava girdin bin diye soranlara,en az 500 panpalar o da en az.ilkokulda ve lisede dersanenin özel derece sınıfındaydım ve 7.sınıftan sonra sürekli dersaneye gittim.) sırayı önemsemeyin diyorum ama türkçeden başlayın o çok önemli.

    - sınava girmeden bikaç gün önce girceğiniz yeri iyice öğrenin, sınav günü arıcam diye apışıp kalmayın. çok insan tanıyom o yüzden sınava giremeyen.

    - rahat şeyler giyin, eşofman şort tarzı. eğer pantolonla gidiyosanız, kemeri çıkarttırcaklar baştan söyleyim size,ona hazırlıklı olun. benimkini çıkarttırdı polis onunla bile kavga etcektim gibtir ettim.

    - deodorant, parfüm falan sıkın beyler. leş gibi kokmayın milletin de sınav motivasyonunu gibmeyin.

    - kimliğinizi unutmayın amk bunu da mı ben söylücem kaç yaşına geldiniz artık.

    özet: lys ygs'den daha önemli,o yüzden ygs'den kötü alırsanız üzülmeyin.

    kişisel not: emek veren herkese başarılar dilerim şimdiden, inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız kardeşlerim.

    özel sorusu olan pm'en ulaşabilir.

    nickaltı giren elleriniz dert görmesin panpalar,pm'den baya ulaşan oluyo o yüzden geç dönersem kusura bakmayın.

    sorusu olan varsa pm atsın akşama girecem, şimdi çıkmam lazım beyler. uplamaya devam.
    ···
   tümünü göster