1. 1.
    +5 -3
    Baştan söyliyem, konuyu "atatürkü sevmiyor" a getirmeyin sadece vahdettinin hain olmadığını kanıtlayacağım

    Türk Milletinin adeta ölüm fermanı olan mondrostan başlıyalım. Mondros imzalanmadan önce ingilizler yurdu hızla işgal etmeye başladı. işgal edilen yerde katliamlar yapıyorlardı. Antlaşmaya mecburdu. Bunun üzerine mondrosu imzaladık ama mondrosu willson prensiplerine uyulacağını sandığımız için imzaladık. Daha sonra yurt hızla işgal edilmeye başlandı. istanbul hükümetide ingilizlerin denetimi altındaydı ve antlaşmaya aykırı en ufak bir emir verildiğinde devlet yıkılacaktı. Daha sonra Vahdettin m.kemali anadoluya yolladı. Aslında görünüşteki emir verme sebebi halkın ayaklanmasını durdurmaktı çünkü devlet ingilizlerin gözetimi altındaydı ama asıl sebeb milli mücadeleyi başlatmaktı. Bunun için vahdettin m.kemalin cebine gizli bir ferman koydu. Fermanda tüm kuvayimilliye birliklerinin birleştirilmesi ve düzenli ordu kurulup bu orduya alınmaları yazıyordu. Antlaşma sebebiyle terhis edilen ordununda bu düzenli orduya katılması emrediliyordu. m.kemal samsuna vardığında cebindeki fermanı yetkililere gösterdi. Din adamları dahil halkı ateşlemekte görevliydi. Tabii kide din adamları fermanda verilen emiri ekgibsiz yerine getirmeye çabaladılar. Halkı sadece m.kemal ayaklandırmamıştır. Birazcıkda imamların hutbelerine göz atalım :

    bir imamın hutbesi şöyledir :
    "Düşmanın istilası altında bulunan topraklarda cuma namazı kılmak caiz değildir. Cuma namazının kılınacağı zamanda dahil düşmana karşı koymak farzı ayndır"

    başka bir imamda şöyle hutbe verir :
    "Düşmana karşı koymak farzı ayndır. Elinizde silah olmasa bile düşman askeri gördüğünüzde yerden 3 taş alıp düşman askerine fırlatmak zorundasınız"

    Bu hutbeler halkı iyice ateşlemiştir ve herkes düşmanı yurttan atmak için çalışmaya başlamıştır. Kahraman Türk halkı vahdettinin verdiği emirle düşmanı yurttan atmıştır. Vahdettin düşmanın yurttan kesin olarak atıldığını duyar duymaz abdest alıp şükür namazına durmuştur. Fakat m.kemal güçleri ele geçirdikten sonra vahdettinin sürgüne yolladı ve mebde "vahdettin haindi" "kaçtı" diye öğretilmesini emretmiştir. Zaten mantık hatasına bakın : Gerçektende bu mücadeleyi vahdettin başlatmayıp hain olsaydı vatanın heryerinde emri yokmu? Bulduğu yerde astırırdı. Hadi odamı olmadı ingilizlere söyle bulurlardı.

    Üstteki bilgilerin hepsi mustafa armağanın eserlerinden ve necip fazıl kısakürekten alıntıdır hepsi belgelerle kanıtlanmıştır belgelere kendiniz bakacaksanız buyrun aşağıdaki siteden araştırın.

    http://www.belgenet.com

    edit : Vahdettin sürgün edildikten sonra sefalet içinde yaşamıştır istese hazineden para alıp zütürürdü ama devletin ihtiyacı olur diye almadı sadece yanında okumak için kur'an-ı kerim aldı. Giderkende şunu dedi "Saltanat,hilafet gitmiş ne çıkar, vatan kurtuldu ya".
    edit 2 : yorum atan bazı kişiler istanbul hükümetinin yaptığı hataları vahdettine yüklemiş tamam vahdettinde istanbul hükümetindeydi ama hükümetin 2. adamı olan damat ferit paşa ingiliz köpeğiydi ve yürürlük yetkisi vardı yürürlüğe koyduktan sonra vahdettin müdahale etse ingilizler devleti yıkardı. Bir arkadaş sevr antlaşmasından bahsetmiş evet sevr kabul edildi ama vahdettinin altta imzası yoktu sadece meclis imzaladı ve sevr yürürlüğe girmedi girseydi zaten tbmm olmazdı.
    ···
   tümünü göster