1. 76.
    0
    arkadaş hep birileri gibi oluyoruz ben de anlayamadım ki bu mevzuuyu. 10 yıla iran oluruz 5 yıla mısır oluruz 8 yıla suriye oluruz. Olm siz mal mısınız?

    örnek olarak gösterilen resme bak hele, talas savaşının öncesi. Ulan herhangi bir millet kaldı mı ki o zamanlardan bugüne değişmeden kalabilsin. Devamlı bir devimin devamlı bir değişim. işin sırrı değişimde püf noktası değişimde.

    kaldı ki aramızdaki birçok mal dini bir dizi kontratlar silsilesi olarak görüyor. onlar imzalandı iş bitti. Sanki maddi manevi dinin dışında kalan bir alan varmış gibi. Açın kuranı okuyun demiyorum. Okusan da anlamayacaksın neden okuyasın ki. Kuran + hadis + batıl inançlar total olarak senin kendinin konumu, toplumun konumu, toplumun hedefi, senin hedefin, hepsini belirlemiş. Güncel yorumları da bugünün müslümanlarının ne yapması konusunda fikir verir. Bak hala doğrudur yanlıştır demedim. demeyeceğim de. Müslümanlığı bir gömlekmiş bir giysiymiş gibi görüp de istediği zaman çıkarabileceğini zannedenler içindi bu. Yok kardeşim öyle birşey.

    Zaten böyle birşey olsaydı değil arap yarımadasında sıkışıp kalması, muhammet öldüğünde de mezuunun biteceği ilginç garip şekilsiz birşey olurdu. Şu an 1,5 milyardan fazla müslüman varsa bunun sebebi kuranın hem yol gösterici, hem talim terbiye kaynağı, hem bir ceza kanunu hem bir anayasa niteliğinde olmasıdır. Örfümüz adetimiz de bu neticede şekillenecektir.

    ben müslüman değilim, allaha inanmam. Ama tarihsel silsile içinde böylesine birşeyi görmemek, görmezden gelmek, bu denli temelsiz argümanlarda bulunmak ayıptır, günahtır, zamanımıza yazıktır.

    ortada araplaşma yok, arapların karşı koyamadığı, müslüman olan herhangi bir milletin karşı koyamadığı/koymadığı bir "islamlaşma" durumu vardır. Yıllardan beri süregelmektedir. Bunu batılı ülkelerin muhafazakar kesimlerinde de görebilirsiniz. Şeklen de fikren de kendi dinlerince değişmişlerdir.

    varsa sorunuz eklemek istediğiniz birşey alayım. Odtü deyseniz ve bu konuyu gerçekten konuşmak isteseniz yurda da gelebilirsiniz.
    ···
   tümünü göster