1. 1.
    +3
    size sorumluluk verip kendi yükünü size yükleyip hayatınızı gibecek huur çocuğuna sorsan sorumluluk almanın erdemlerinden bahseder ama nedense kendi sorumluklarının alayını da başkalarına yükleme eğilimindedir hep.

    aynı zihniyete göre;

    evlenmek sorumluluktur, erkek adam bunu kaldırabilmelidir.
    Tercümesi: evlenip kadının ayakta kalma yükünü, çocuğun büyüme yükünü sırtlanacak hayatını gibeceksin. yetmeyecek karının ailesini de besleyebileceksin yeri gelende. kendin için değil çocuğun, karın ve ailesi için yaşamalısın.

    iş yerinde ota taka saldırmak ve çözmek sorumluluktur, iyi bir kariyer şirketin her takunu çözmeye, her şeye sazan gibi atlamaya çalışmaktan geçer.
    Tercüme: Patron olarak ben paranın dıbına koyup lüks jiplerimle lüks alışveriş merkezlerinde yanımdaki ciksi foto model ile paparazzilere yakalanırken sen işleri yürütüver bir zahmet. ne var canım sorumluluk alıyorsun işte. ha bu arada arabanı da yıkat bir ara şirketin otoparkına yakışmıyor.

    işte insanlığın sorumluluk anlayışı budur beyler. kendini gibtirdiğin sürece de sorumluluk almasını bilen iyi bir adam olursunuz ama bunu sorgulamaya başladığınız, içinde kısılı kaldığınız enayilikten ufak ufak uyanmaya başladığınız an sorumluluktan kaçan, işe yaramaz olmakla suçlanıp sindirilmeye çalışılırsınız.

    özet: sorumluluk verme, başkalarını, saf duygularını kullanarak gibmek için kullanılan üst maskedir.
    ···
   tümünü göster