1. 1.
    +10 -1
    Denize girip yüzdükten sonra kumsala geri çıktığınızda ıslak parmağınızı kumların arasına daldırın. daha sonra parmağınıza dikkatlice bakın. yüzlerce kum zerresi göreceksiniz. Geriye taa ki bir tane kalıncaya kadar temizleyin o kumları. şimdi parmağınızda tek bir kum zerresi var ve o kum zerresini dünya olarak düşünün.

    O kumsaldaki diğer bütün kum zerrelerini düşünün ve buna dünyadaki diğer bütün kumsallardaki kum zerreciklerini de ekleyin ve son olarak bunun üzerine de dünyadaki bütün denizler ve okyanuslar altındaki kum zerreciklerini ekleyip bu toplamın karesini alın.

    Bulduğunuz bu sayı bile evrendeki gezegen, güneşler, galaksi ve nebulaların barındırdığı gök cisimleri ve muhtelif diğer gök cisimlerinin sayısının yanında çok çok az kalıp ifade etmeye bile yetemeyecek kadar büyük bir evrende yaşıyorsunuz. bu kadar büyük bir mekanda dünyayı evrenin merkezi olarak görüp nasıl olur da "yalnızız" dersiniz be amk. malları? Böyle bir düşünceye kapılmak tek kelimeyle aptallık ve cahilliktir.

    edit: Aşağıdaki yorumları bi okuyun. Bu kadar uzağız bu meselelere, yazık amk. Amerika ve rusya trilyonlar harcayıp uzayı araştırırken, bizde "uzay" dediğin zaman insanların aklına mustafa topaloğlu geliyor. Sonra da tak atarız bu ülkelere ... Onlar nerde biz nerde amk.
    ···
   tümünü göster