1. 1.
    +2
    beyler, ben tıp okuyan bir öğrenci veya bir doktor değilim. Mühendisim. Fakat bugün aklıma birşey takıldı, sizlere danışmak istedim. Bir prosedür hakkında.

    Çok şiddetli karın ağrısı ve sancı şikayetiyle genç bir kız size muayene olmaya geliyor. Muayene ediyorsunuz ve hastanın menstürasyon döngüsüne girdiğini fakat hymen yüzünden kanı dışarı atamadığını teşhis ediyorsunuz.

    Çözüm olarak hymen'de bir delik açmak veya kesip yırtarak akacak olan kana yol vermek gerekiyor aksi taktirde hasta hayatını kaybedebilir. Bu durumu genç kıza ve ailesine açıklıyorsunuz. Genç kız ve ailesi ise durumu reddediyor. Kız "ölürüm de kızlığımı vermem" diyor, hakeza kızın ailesi de kız ile aynı fikirde.

    Şimdi, operasyonu yapmak için hastadan izin alamadınız, e operasyon olmazsa hasta hayatını kaybedebilir. Böylesine kitlenmiş bir durumda ne yapıyorsunuz? Hastayı kaderine mi terkediyorsunuz yoksa ikna etmeye mi çalışıyorsunuz? Yoksa başhekimle mi görüşüyorsunuz, tabipler birliği falan? (Bu arada operasyonun aciliyeti de var) Nasıl bir yol izliyorsunuz, prosedür nedir; merak ettim lan?

    edit: konuya müdahil olmak isteyen bazı mallar aşağıda bana kızlık zarının anatomisinden, orada kan birikmeyeceğinden vs bahsetmişler. Size türkçeyi öğreten okulu, o dersi veren hocayı, "okuduğunu anlama" konusunu anlatan kitabın yazarını, aldığınız verdiğiniz nefesi gibiyim huur evlatları. Ben yukarda bir örnek vererek ne soruyorum, sen aşağıda ne zırvalıyorsun hay amk. ne adamlar var memlekette ya, dünyanın sırtına kambursunuz dıbını gibtiğimin çocukları.
    ···
   tümünü göster