1. 176.
    +99 -2
    2 temmuz 1214: kaya bey'in akıncı scoutlarından köylü illallah etmiş. yanıma çağırdım. "uğraş mı istiyorsunuz, gidin bana güney topraklarını keşfeyleyin" dedim. yüzlerinde güller açtı. sabah namazla beraber yola çıktılar.

    5 temmuz 1214: deli ibrağam iyice kontrolden çıktı. town center'ın önünde regidice regidice diye bağırıyor. krallara ölüm diye sayıklıyor. yanına gittim, bana sarıldı, ağlayarak "sen ölürsen hepimiz mahvoluruz ağam" dedi. artık duvar ördürmeyeceğim bu çocuğa, iyice dengesini kaybetti.

    7 temmuz 1214: kaya bey geri döndü, güneyde sahil bulmuşlar. masmavi sular, diğer ucu görünmüyor dediler. ihtiyar heyetini topladım, liman yapalım dediler. biraz balık eti yeriz. bir grup köylü yolladım kaya bey'le liman için.

    13 temmuz 1214: bu sabah deli ibrağam'ın yaptığı kuleden nöbetçiler geldi. ufukta mavi bir araba görmüşler. atsız, kendi kendine gidiyormuş. Allah'ım sen aklıma mukayyet ol.

    17 temmuz 1214: limanı bitirdik çok şükür. bir kaç kayık yapıyoruz. hamdi reyise göre kısmetse iki haftaya kalmaz açık denizlerde sancağımızı dalgalandıracağız.

    19 temmuz 1214: bu sefer garip mavi arabayı köylüler görmüşler. yenice tarafına hızla gidiyordu dediler. hayırdır inşallah.

    21 temmuz 1214: hacı celal efendiye bir şeyler oldu. sürekli voluluuu voluluuu diyor. başka hiç bir şey söyleyemiyor kaç gündür.

    23 temmuz 1214: yeniceden bir grup köylü geldi bu sabah kırmızı kıyafetleri ile. duvarın orada durdurmuşlar bunları. ben de geldim. gayptan gelen mavi araba köyü yerle bir etmiş. kaçıyorlarmış. bunları kendi tarafımıza alalım diye hemen hacı celal efendiyi çağırttım. voluluu voluluuu dedi üç dört kez, köylülerde bir değişiklik olmadı. cemal efendinin uhuvvetinde azalma var sanırım.

    24 temmuz 1214: yeniceliler bir türlü bizim tarafımıza geçmiyorlar. tebliğ ediyoruz, din, kitap Kuran diyoruz anlamıyor. en sonunda kılıçtan geçireceğim hepsini sanırım. duvarda bekliyorlar öyle.

    25 temmuz 1214: hacı celal efendi sorun elbiselerde diyor. Allah'ım iyice batıl inançlara saplandık. yine de bir kaç takım mavi elbise hazırlatıp yenicelilere giydirdim, adamlar bir anda secdeye kapanıp oduna koştular. ne var bu elbiselerde çözemiyorum. bir de odun.. tövbestağfurullah.

    27 temmuz 1214: bizim deniz göl çıktı. kaya bey etrafını dolanmış. bir avuç göl. ortasına da liman yaptık denizdir diye. hamdi çavuş seni bir elime geçirsem.. denizleri fethedecekmiş, balık yiyecekmiş. zıkkım ye.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster