1. 176.
    +84 -2
    4 ağustos 1214: hacı celal efendiyle görüştüm bu sabah. "sana yakışıyor mu" dedim. koskoca alim adamsın, voluluuu voluluuu diye dua mı olur dedim. "benim arapçam şiveli" dedi. hep o keşişin yüzünden oldu bunlar. hiç almayacaktık köye.

    6 ağustos 1214: zülküflerin gonca hatun doğum yaptı. köyümüzün ilk bebesi. doğum anında şşşş... hohhh! diye bir ses duyduk gökten. ilahi işaret. çocuğun ismini şişhoh koydular. pagan kültüre teslim oluyoruz, affet Ya Rab.

    14 ağustos 1214: bugün aklıma takıldı, celal efendi ne zaman hacca gitti, nasıl gitti? yeniceden ötesini biz bilmiyoruz.. tövbeestağfurullah mübarek adamın arkasından..

    19 ağustos 1214: bu sabah bir hun birliği köye geldi. pembe üniformalı yağız delikanlılar. köyün genç kızlarının aklı gitti. hepsinin adı tarkan. bu da onların kültürü işte.

    21 ağustos 1214: town center'da tarkanların kumandanı tarkan'a ziyafet verdim. "pembe üniforma erkek adama yakışıyor mu?" dedim. ağlamaklı oldu. "koduumun kralı tutturmuş pembe pembe diye, biz de emir kuluyuz" dedi. içtikçe krala sövmeye başladı, "pekekent adam ayıya saldır, kuzeye git, güneye git it gibi çalıştırıyor bizi" dedi. karın tokluğuna çalışıyorlarmış. sarhoş muhabbeti hiç çekilmiyor.

    24 ağustos 1214: yeniceliler bizim güneyceli çoban hıdır'ı oklamışlar. kan revan içerisinde köye geldi. kocakarılara bir şeyler hazırlattım. yemiş kaynatıyorlar. varsa yoksa yemiş..

    27 ağustos 1214: celal efendi keramet gösterdi, tüm köy sıra olduk elini öpmek için. dün gece hıdır'ın yanına gitmiş. volulu volulu diyerek iyileştirmiş çocuğu. yara bere hiç bir şey kalmamış bayağı neşeli neşeli dolanıyor ortalıkta. ne kadar yanılmışım celal efendi hakkında. helallik istemen lazım diyor hanım.
    ···
   tümünü göster