1. 301.
    +64 -1
    2 eylül 1214: bu sabah kapıyı biri gümbür gümbür yumrukluyor, panikle kalktım gittim açtım. deli ibrağam gelmiş. gölün öte yakasında altın madeni bulmuş. "oracıkta öyle kaya kaya tepe tepe altınlar var" dedi. iyice sapıttı gariban.

    9 eylül 1214: göle bir tane gemi yaptık. geçişlerde yolcu zütür getir yapar, rahatlık olur diyor hamdi çavuş.

    13 eylül 1214: ihtiyar heyeti ile öğleyi beklerken town center'da otuyoruz, deli ibrağam sırtına bir küfe atmış, geldi önüme bıraktı. "getirdim ağam" dedi. açtık baktık ne getirmiş diye. gözlerimiz faltaşı gibi oldu. çil çil altın... peşine kaya beyle köylüleri taktım yolladım gölün öte yanına.

    15 eylül 1214: kaya bey döndü. gölün öte yanında gerçekten de ibrağam'ın dediği gibi altın kayalar varmış. maden yapmaya başlamışlar. bu akşam hamdi çavuş, akıncılar ve köylülerle yola çıkıyorum bizzat teftiş edeceğim.

    17 eylül 1214: göle vardık, önce kaya bey ve 4 atlısı geçti gemiyle karşıya. gemi geri geldi, ben ve köylüler binelim dedik 6 kişi, idris reyis "olmaz, sığmayuz" deyu. "nasıl sığmayız, az önce 5 atlı geçti, bak at diyorum?" dediysem de dinletemedim. 3'er 3'er geçtik.

    19 eylül 1214: Allah'ım sen bana sabır ver. altınlar orada duruyor, bunlar madeni başka yere kurmuşlar. deli ibrağam'ın aklına uymuşlar. herkes madenden altın çıkarır, bunlar altını alıp madene koyuyorlar. sinirle geri döndüm.

    24 eylül 1214: çağ atlatan gençler workshop diye bir şey kurmaya başladılar. ne yapacaksınız diye sordum, resim çizeceklermiş, heykel incik boncuk dediler. yeni nesil pek bir garip.
    ···
   tümünü göster