1. 1.
    +1
    @4 rad suresi 41. ayette şöyle buyrulmuş:

    “onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten yeryüzü’ne yönelip onu uçlarından eksiltiyoruz.“

    ve enbiya suresi 44. ayette de şöyle buyrulmuş: “onlar görmüyorlar mı ki, biz yeryüzüne gelip, uçlarından noksanlaştırıyoruz.”

    açıklama:

    bu iki ayette de yeryüzü’nün uçlarından eksildiğinden bahsedilmektedir. kendi ekseni etrafında dönen bir küremsinin zamanla uçlarından (kutuplardan) basıklaşacağı, son asırda öğrenilmiş bir bilgidir.

    nasa’nın verilerine göre, dünyanın ekvator yarıçapı 6378,5 km iken, kutuplardan yarıçapı 6357 km.dir. bu, yaklaşık 0,3%’lük bir fark demektir.

    ayette “eksilttik” ifadesi yerine “eksiltiyoruz” denmesiyle devam eden bir süreçle dünyanın uçlarından eksilme olduğu anlaşılmaktadır. ayette eğer “eksilttik” denseydi, dünyanın ilk günden itibaren bugünkü şeklinde yaratıldığını anlayabilirdik. “eksiltiyoruz” ifadesi bize bir süreç sonunda oluşumu anlatmaktadır. yani eksiltilme hala devam etmektedir.

    kur’an’ın bu ayetinden çıkan şu iki nokta, dünyanın yaratılışıyla ilgili bulgularla tam uyumludur:

    1- dünyanın uçlarından eksilme olmuştur. gerçekten de dünya kutuplardan basık, ekvatorda şişkindir. ve bu eksilme ayette ifade edildiği gibi hala devam etmektedir.

    2- dünya ilk oluşum anında şu andan farklıydı. zamanla, bir süreç sonunda, uçlarından eksilme olmuştur. bu dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesiyle olmuştur. kur’an’ın incelediğimiz ayetinden çıkan bu sonuç da bilimsel bulgularla tam uyumludur.

    edit: bunu kabul etmek için şakirt olmaya gerek yok.

    edit2: bakın panpalar kuran basit bi kitap değildir benzeri hiç bi zaman yazılamamıştır. yaklaşık 1500 yıldır hiç bi değişikliğe uğramadan bugüne kadar gelmiştir kıyamet kopana kadarda hükmü devam edecektir.

    edit3: kuranı kerim indirildiğinde diğer 3 büyük kutsal kitabın hükmü tamamen kalkmıştır nedeni ise o kutsal kitaplar indirildikten sonra hiristiyanlar ve yahudiler tarafından değiştirlmiştir. kafalarına göre ayetler koymuşlardır. sapıkca şeyler yazmışlardır ve bunu halka benimsetmeye çalışmışlardır. bu nedenle hükümleri kuran geldikten sonra kalmkmıştır.

    edit4: tekrar söylüyorum bunları anlamak ve kabul etmek için şakirt olmaya gerek yok
    ···
   tümünü göster