1. 1.
    0
    açıklıyorum beyler bakın ciddiyede alın biraz cıvıtmayalım

    din kitaplarından allah hakkında az çok bilgi sahibiyiz örneğin

    doğmamış doğurulmamıştır
    tanrı insanı kendi benzerinde yaratmıştır
    sonsuz ve sınırsızdır

    şimdi, tanrı hakkında söylenen bu sözlerle onun öncelikle, soyut mu somut mu olduğuna bakalım:
    'tanrı; sonsuz ve sınırsızdırsözüne bakarak direkt onunsoyut'' bir varlık olduğunu anlarız. çünkü; somut yani madde dediğimiz görünen cisimler sınırlıdır. bana madde olarak, sınırsız olan bir şey gösterebilir misiniz? sınırsız olan bir şeyin ne ortası ne sonu ne de başı olur; bu onun sonsuz olduğunu gösterir. sonsuz olan da her an her yerde ve herşeydedir. mekansızdır. hem madde hem de antimaddedir. yani madde+antimadde=tanrı'dır. yani olan ve olmayan'ın toplamıdır tanrı. eğer buraya kadar hem fikirsek, şimdi tanrı'nın gerçekte ne olduğuna ve insanların neye taptıklarına karar verelim!

    tanrı'nın madde ve antimadde'nin toplamı olduğunu söyledim ki, bu bize sonsuzu vermelidir; o da tanrı'dır. (çünkü; sonsuzun tanrı olduğunu kabul etmiştik.) basit olarak şöyle anlatayım: a kümemiz olsun. a kümesinin elemanlarıyla, a'nın tümleyenini (dışını) topladığımızda bize evrensel kümeyi verir. ancak evrensel küme dediğimiz şey, sınırlı değildir. çünkü, evrensel kümemiz sınırlı olsaydı, onunda dışı olurdu ki, bu onun sonsuz olmayacağı anldıbına gelirdi.(aua'=e)

    maddenin ne olduğunu ve neden meydana geldiğini biliyoruz. o gerçekte enerjidir. enerjinin devinimi ve dönüşümü sonucu madde meydana gelmiştir. her madde enerjiye sahiptir, ve her madde aynı enerjinin değişimi sonucunda meydana gelir. (aynı şekilde antimadde de enerjiye sahiptir. )bu da, herşeyin aynı enerjiden meydana geldiğini gösterir. işte biz, o ilk enerjiye; saf enerji yani tanrı diyebilir miyiz? çünkü, tanrı ve saf enerjinin tanımları birbirine oldukca uymaktadır.

    saf enerji, yani bakıpta yok dediğimiz, boşluk dediğimiz enerji- potansiyel enerji, birden kendini başka bir şeye dönüştürmüştür. bu yeni enerjiye kinetik enerji diyelim. ve o bu hale gelince kendinin farkına varmıştır, ve kendini birçok enerjiye dönüştürmüştür: ses enerjisi, ışık enerjisi, bioenerji, moleküler enerji, elektro-manyetik enerji... v.b bu enerjilerde değişim ve dönüşümle maddeyi meydana getirmişler. sonuçta, herşeyde ilk enerjinin enerjisi vardır. o değişmemiştir. o hala saf enerjidir. sadece titreşim hızı değişmiştir. enerjinin korunumu prensibinin de onayladığı gibi, asla enerji azalması ya da artması olmaz. o hep sabittir. eğer sabit olmasaydı, o değişken olsaydı, onun sonsuz olduğunu söyleyemezdik.

    tanrı için söylenen sözleri, saf enerji için söyleyelim, bakalım kulağa mantıklı gelecek mi?

    saf enerji; sonsuz ve sınırsızdır.
    saf enerji; diğer enerjileri kendinden yaratmıştır.
    saf enerji; doğmamış ve doğurulmamıştır.

    bunun yorumunu size bırakıyorum. düşünün!!!

    tanrı'nın enerji olduğunu anladığımızda, her şey rayına girer. anlayamadığınız, bir çok şey anlaşılır olur. şimdi belki de bu tanımla tasavvufcuların söylediği ''tanrı bir'dir,özde biriz'' sözlerinin ne anlama geldiğini anlamaya başlıyoruz!

    bu bağlamda düşündüğümüzde, herşeyin tanrı yani enerji olduğunu da idrak etmiş oluruz. ayrıca; sadece tanrı'nın yani enerjinin varolduğunu onun dışında hiçbir şeyin olmadığını da idrak etmiş oluruz.

    kuranda şöyle denir: ''hayat sahibi ancak o'dur. (tanrı'dır).''
    ···
   tümünü göster