1. 676.
    +66 -1
    4 aralık 1214: workshop'taki yeteneksizler deli ibrağam'ı fitil etmişler, Allah'ın delisi tek başına hepsine birden dalmış. gürültüye tüm köy dışarı fırladık, sürükleye sürükleye meydana getirdi bunları. Ben böyle dayak görmedim arkadaş, deli hıncını da alamıyor. Baktı artık gençler kıpırdamıyor, dayağı kesti. Meydanda dayağı izleyenlere dönüp "Bir daha bu köyde çömlek yapanın anasını sülalesini.." diye sövdü. O sıra gözgöze geldik "sen hariç ağam.." diye ekledi. kader işte, çekeceğim varmış.

    6 aralık 1214: sarı üniformalı atlı yine geldi. kurttu ihtiyardı bitti şimdi de bu musallat oldu pekekent. ormanın orada odun toplayan karımıza kızımıza sarkıyor. bir o köylüye bir bu köylüye sataşıyor. kaya bey ve atlı scoutlarını yolladım, iki şehit verdik ama kellesini aldık küffarın.

    7 aralık 1214: ilk şehitlerimizi bugün tarlaların aşşağı düzlüğe defnettik. duyduk ki kefere memleketlerde ölüler ortada bırakılırmış. "adet bu" dedi ihtiyarların başı, nevrim döndü yine, hatırlamıyorum.

    9 aralık 1214: deli ibrağam yeniceli'nin kulesinden görmüş, koşa koşa geldi. sarı üniformalı Skirmisher'ler geliyormuş. "skirmisher ne ola" diye sordum hamdi çavuş'a, gevrek gevrek güldü "çapulcu takımı beyim" dedi. ben de gevrek gülmeye çalıştım, beceremedim.

    10 aralık 1214: Skirmisher'ler ormana çıkan tepenin aşşa kamp kurdular. ateş yaktılar. bekliyoruz.

    11 aralık 1214: deli ibrağam yeniceli'nin kuleyi onarıyor. Allah'ım bizim muvaffak eyle.

    12 aralık 1214: ihtiyarların başı kaç gündür yok. sanırım sinirle onu da gömdük. Allah taksiratını affetsin.

    13 aralık 1214: skirmisher'lerin kampından hala ateşler yükseliyor. nedense daha saldırmadılar. alelacele tahta duvar ördük. bir de kapı yapalım tahtadan dedik, beceremedik. milleti odundan tarladan avdan kesip askere alınca yiyecek kıtlığı çeker olduk. orduya yemiş dağıttırıyorum.

    14 aralık 1214: bugün deli ibrağam orduyu meydana toplamış. duvarı teftiş ederken haberi geldi, koşa koşa town center'a döndüm. çeşmenin üzerine çıkmış bağırıyor. "bir şans, sadece bir şans, buraya geri gelebilmek ve düşmanlarımıza canımızı alabilirsiniz ama özgürlüğümüzü asla alamazsınız demek için!" deyince bu bağırış çığlıklar hayvani sesler koptu. sinirlendim "tekbir getirin zındıklar!" dedim, sus pus oldular. bu deli beni çok korkutuyor, milleti de peşine takmaya başladı..

    15 aralık 1214: bu satırları yazarken duvarın arkasında tedirgin bekliyoruz. skirmishler hala kamptalar. kamp ateşleri gece gündüz yanıyor. saldırın bitsin bu iş.

    18 aralık 1214: duvardaki dördüncü günümüz. yemiş yemekten gına geldi. soğuk tenimize işliyor. ısınmak için birbirimize sarıldık sıkı sıkı. sonra tedirgin olduk bıraktık. huyumuz suyumuz değişecek burada.

    19 aralık 1214: bu sabah şafak sökerken bağrışlarla uyandım. duvara tırmandım, uzaktan kampın o taraftan deli ibrağam el kol sallaya sallaya geliyor. bir elinde bir kap, bir şeyler yiye yiye yaklaştı bu. duvara kadar geldi. "ne var o kapta nereden geliyorsun" dedim. eliyle skirmish kampını gösterdi, "yav aşşada aha orada kır düğünü var, gonyalılar bir haftadır etli bilav dağıtıyorlar, yidim de geldim biraz da sağa gitirdim ağam" dedi. boş bulunup bir kaşık aldım. bunu gören askerler yemişleri atıp kır düğünü kampına doğru koşmaya başladılar. durduramadık da. gariban skirmish'ler biz taarruuza kalktık diye korkup kaçmaya başlamışlar. bozgun o bozgun. küfe küfe etli bilav getirdik ganimet olarak.

    27 aralık 1214: çağ atlatan gençler meydanda çömelmiş bir şeyler yazıyorlar bir kağıda. "bre gençler o nedir?" diye sordum. tarih yazıcılığına başlamışlar, "anal yıllıklar tutuyoruz" dediler. bilav zaferi olarak geçmişler geçen haftayı. gurur duydum. yalnız kitabın adını değiştirin dedim, anal diye tarih mi olur..
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster