1. 1.
    +53 -4
    fakir panpalarım, size bi nebze destek olmak istiyorum. öncelikle kendi cv'mi paylaşıyım ki sözüme güvenin:

    -doğduğumdan beri fakirim.
    -6 yıl manisada, 4 yıl muğlada fakirlik ettim. 10 yıldır da istanbulda fakirlik etmekteyim.
    -15 yıldır devlet okullarında bi yandan okurken 3 farklı işte çalıştım. fakat hepsinin kazancı giderini anca kurtarıyodu (yol masrafı, dışarda yemek zorunluluğu vs.) şuan çalışmıyorum.
    -gayet fakir bi arkadaş grubuna sahip olmama rağmen, arkadaşlar arasında bi plan yapılırken bana "merak etme lan beleş" derler ki gerisini dinliyim.
    -nerden baksanız bin kişiye fakirliğine isyan edecek haldelerken şükrettiricek kadar ibretlik hallerde olmuşumdur.
    -nerden baksanız beş yüz defa, "bunu bulamayanlar da var" denirken bulamayan olarak referans gösterilmişimdir.
    -şuanki net servetim: 35 kuruş nakit para, 3 tane diyet sallama çay, 7 tane karpuzlu çilekli sakız, 2 küçük boy meyve suyu, 1 top kek.

    evet şimdi gelelim hiç bi şekilde dilenmeden, el açmadan, çalmadan çırpmadan nası hayatta ve tok kalmayı başardığıma. şunları boş zamanlarınızda yaparsanız siz de fakirliğinize bi nefes aldırırsınız panpalarım:

    -istiklal caddesi gibi işlek yerlerde takılın.. hemen hemen her gün tanıtım için beleş ürün dağıtıyolar orda. envayi çeşit markanın piyasaya yeni sürdüğü son model yiyecek içeçekleri hiç bi karşılık vermeden topluyoruz. maalesef genelde sakız... dağıtan arkadaşlar fakirliğinizi gözünüzden anladığı için bol bol tutuşturuyolar elinize. zaten onlar da bitirme derdinde. dağıtım yapan elemanlar 5-6 tane olur genelde. hepsinden alın. boş geçmeyin.

    -kızılaya gidin kan verin. onlar kan aldıktan sonra, vişne suyu olsun, soda olsun, top kek olsun üç beş bişi veriyolar. onları alın. hatta ah şekerim düştü sanırım diyin biraz daha alın. yalnız bu kan verme işinin takunu çıkarıp her gün gitmeyin amk. haftada bir falan.. zaten zor besleniyoruz bi de kansızlıktan gebermeye lüzum yok.

    -bu fakir ama gururlu panpalarıma ters gelicektir ama ilgilenenler çıkabilir. havaların ısınmasıyla bütün mekanlar dışarı masa attı. onların gece kapanma saatlerinde hala dışardaysanız gidin masalarda kalanlarla takılın. burger, mc gibi mekanlar dışardaki masaları çoğu zaman temizlemeyip sabaha bırakıyolar. özellikle patates cipsi bulma şansınız yüksek. hem çalışan kardeşlerimize de temizleme işinde bi faydanız dokunur.

    -bu bi nebze hali vakti yerinde olan fakir binler için. vapur feribot gibi ulaşım araçlarına binme durumunuz olursa, yani para yok biliyorum ama hadi oldu.. alt katın açık alanında bekleyin. genelde üst katın açık bölümünden atılan simit parçaları rüzgar ve zayıf kız kolları sayesinde çok öteye gidemeden aşağı düşer. kafayı çıkarıp kapabilirsiniz. gibtiğimin açgözlü koca karınlı martıları bütün gün yiyo zaten. biraz da siz kapın kaçanları. ama martı gibi çığlık atmayın giberler belanızı haa.

    -pazara gidin. tezgahlardan yere düşen sebze meyveleri toplayın. tamam bu iyice rezillik oldu ama napalım. fakirlik.

    bunlardan arta kalan zamanınızda da zenginlere ağız dolusu küfredin amk. nazım hikmet'in dediği gibi:

    "Bu dünya öküzün boynuzunda değil,
    bu dünya ellerinizin üstünde duruyor."

    --- fakirliği tatmış panpalardan gelenler ---

    -akmerkezi bilmeyen yoktur. içinde macro center diye bi market var. girin içerde 2 tur atın. tadımlık viski veriyolar. ben 3 yarım bardak dolusu viski içmiştim. shot yaptım. sucuk, eski kaşar, krem peynir gibi kalite ürünleri ordan tadabilirsiniz...
    (sekvebuzlupicler)

    -yemekanelerde boş tabak zütürünce bi daha veriyolar ya abi doymadım dersen işte içerde tanıdık varsa, o yemeğini bitirince onun tabağında bi daha isteyip yiyebiliyon o çok müthiş
    (jesusklan)

    not: başlığa girdiğiniz tavsiyeler, istediğiniz takdirde muhtemelen buraya eklenecektir.
    ···
   tümünü göster