1. 1.
    0
    @18

    başarısız değildir. eskiden saray ve halk arasında ve bölgelere göre değişken diller kullanılıyordu. şimdi ise tüm ülke çapında sabit şaşmaz bir dil var."ğ" konuşurken kullanılan bişeydi sadece alfabeye geçirildi.

    o kadar savaş sonucu sayısız şehit verilmiş ve ortaya harabe gibi bir ülke kalmış kısa sürede gelişmesi gerekirken bide bunun önüne çomak koyanların asılmasından daha doğal birşey yoktur ki kenan evren döneminde bile yaşı büyütülerek asılanları düşünürsek sana o kadarda uzak gelmemeli.

    diyaneti halk mı finanse edecekti? yoksa kur'an satıp mı parasını çıkartacaktı ha? önemli olan devletin diyaneti finanse etmesi değil diyanetin devletin siyasi politikasını yönlendirmemesidir.

    cumhuriyetten önceki kadın hakları olarak ne vardı sen bi haber bi adamsın konuşuyorsun. şuanki gündemdeki kadın hakları meselesi tamamen halkın biliçsizliğinden kaynaklanan birşey.

    medeni kanunun kabulüne gelince neden fiyasko oluyormuş anlayamadım avrupa menşeili olunca fiyaskomu oluyor. kısa süre içinde çok şey başarmanın formülü buydu ve uygulandı. saltanat zamanında padişahın kafasına göre uyguladığı kararlarımı yeğliyorsun yoksa

    eğitim öğretim devrimi sayesinde cahil değiliz osmanlı zamanına göre devam etseydik şuan tarlada çalışan sömürge bir ülke vatandaşıydın şuan bırak alfabeyi okuma yazmayı bilmeyi hayal edemeyeceğin şeyleri öğrenme imkanına sahipsin.

    unutma ki hiçbirşey bir anda olmaz yapılan devrimler bi seferde tam olacak diye birşey yoktur her zaman geliştirilmeye açıktır
    ···
   tümünü göster