1. 26.
    +5
    yaklaşık 10 yıldan beri bu hastalığa sahibim ve tedavisini(baskılama, dışardan görünmeme) biliyorum.
    özellikle bu sözlerim @14'e al geçer yarrram bu hastalık karaciğerden gelir ve tedavisi yoktur ancak bazı hastalarda 30'lu yaşlarda gerileme tespit edilmiştir ve malesef sivilce gibi al bi roaccutane bitsin mantığı yok.

    gelelim tedavisine ,tedaviden kastım baskılama ve dışardan bakıldığında sd'li(seboreik dermatit) olmadığın gibi gözükme.

    alınacaklar:
    helen seward theraphy serisi
    helen seward 11/s,12/s kodlu şampuanlar.
    helen seward 11/l losyon.
    helen seward g/05 jole(vax'ı falan da var).

    ceradolin nemlendirici(bir büyük boy,bir de 40 ml küçük boy alın nedenini açıklayacağım).
    elocon losyon
    locoid lipo krem
    bionike triderm sıvı sabun

    kullanımları;
    şimdi ilk olarak günlük bakımdan bahsedeyim sonra duş olayına değinirim,en sonunda da hastalığın akut nüksetme döneminde ne yapacağınızı söyleyerek nirvanaya ulaştıracağım sizi.
    dediğim gibi bende sizin gibi sd'liyim hem de 8-10 yıldır ama sen baksan sd'li olduğumu anlayamazsın benim gibi olmak istiyorsan birazdan yazacaklarımı yap sen de kurtul bu illetten ama unutma yaptığımız sadece dış görünümümüzü düzelmek kepeği 0'a indirmek, hastalık geçici değil malesef...

    günlük bakım

    -sabah kaltınız mesela beyler yüzümüzü yıkayacağız ama ilk hatamız burada sıradan sabun ve kozmetik ürünler sd'yi azdırır bu nedenle size önerdiğim bionike triderm sabundan birkaç damla ile yüzümüzü yıkıyoruz ve hijyenik bir havlu ile yüzümüzü duruluyoruz.bu sabun allerjik, hassas ve hastalıklı ciltler için üretilmiştir emin olun kullanınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    -evet yüzümüzü yıkadık ve kuruladık şimdi ceradolin nemlendirici ile hastalıklı bölgelerimize (ki bunlar genelde burun yanakları, burun kemeri, alın,kulak arkaları olur) ince tabaka halinde sürüyor ve bunu masajla krem kaybolana kadar yediriyoruz.(bu safhada büyük boy nemlendiriciyi kullanın).bu nemlendiriciyi tercih etme nedenim su bazlı olması çünkü zaten yağlanma kaynaklı hastalığımıza yağ bazlı nemlendirici sürmek intihar olur.

    -dışarıya çıktık şimdi ne yapacağız diye düşünebilirsiniz işte bu noktada ceradolin nemlendiricinin 40 ml'lik küçük boyunu ceketinizin ya da mont veya çantanızın bir gözüne koyun;genelde öğlen saatleri ya da en fazla 2-3 gibi bir lavaboya girin ve nemlendiriciyi yine hastalıklı bölgenize ince tabaka halinde sürüp, yedirin.

    -akşam eve geldik şimdi ne yapacağız ; aslında yatana kadar hiçbir şey

    yatmadan önce yine bu nemlendiriciyi kullanacağız ama büyük boyu çünkü küçük boy bize dışarıda lazım

    yatağa girmeden bir 5 dk önce hastalıklı bölgeye (burun vs..) nemlendiriciyi kalın tabaka halinde sürün dikkat ince tabaka değil çünkü bu bakım amaçlı yapılan bir uygulama;dışarıda ve sabah kullanımda ince tabaka ise vucudun nem dengesini koruma amaçlı yapılan uygulamadır.

    ertesi sabah tekrar kalkıp triderm sabunla tekrar yüzümüzü yıkıyoruz.
    yani bu bir döngü aksatmayın aksatırsanız sonra kepekli kepekli dolaşırsınız.

    duş

    şimdi bir düşüneyim;duştan çıktığınızda dahi alnınız kırmızı,20 dk sonra saçınız kaşınız kepekli mi? en fazla 1 saat sonra burun çevreniz kepekleniyor mu? yaa şaşırdın dimi yarraaaam.

    -gelelim duş'a öncelikle şunu bilin özel şampuan dahi olsa şampuanla hergün duş almak saçın yağ dengesiniz bozar.
    ve kesinlikle clear, head&shoulder's gibi piyasa ürünlerini kullanmayın unutmayın ki bunlar sd'nizi azdırıyor.

    bizim yapacağımız;1 gün şampuan ile duş alacağız,bir gün de sadece su ile duş alacağız çünkü yine şampuan ile duş alırsak saçın dengesini bozarız.

    gelelim şampuanlı duşa;
    kullanacağımız ürünler

    helen seward

    11/s,12/s,11/l kodlu ürünlerdir.

    11/s:seboreik dermatit'in oluşturduğu yağlanmayı önleyici şampuandır.

    kullanımı:ıslak saçımıza 1-2 sıkımlık şampuan'ı damlatıyor ve masajla köpürtüyoruz.
    önemli not:köpüren şampuanı hemen durulamayın 5 dk'a saçınızda dursun bu sürede sıkılırsanız bir posta çekersiniz.5 dk sonra duruladınız.

    sonra;

    12/s'yi kullanın.
    12/s;seboreik dermatit'in oluşturduğu o plaka şeklinde ki iri kepekleri yok eder.
    bunu da aynı 11/s gibi kullanın 5 dk beklesin ve durulayın.

    şimdi banyodan çıktık asla fön makinesi kullanmayın belki bilmiyorsunuzdur ama sd'yi en çok besleyen etkenlerden biri yüksek sıcaklıkta saçı kurutmaktır.
    havlu ile nemini alın;ve hala bir nebze nemli olan saçlarınıza 11/l kodlu losyondan 8-10 fıs sıkın ama saça eşit bir şekilde ve masajla emdirin. dikkat bu losyon saçınıza zarar vermemektedir ve asla durulamayın zaten amacı saçta durmasıdır bir sonraki duşta zaten çıkacaktır ki bu satırları yazarken saçımda bundan var.

    bu gün'ün ardından ertesi gün şampuansız duş alın sade su ile ve bu döngüyü mümkün olduğunca bozmayın, sizin faydanıza.

    nüksetme/akut dönem
    sizde bilirsiniz ki bazı dönemler bu hastalık ortalığın dıbına koyar, iyice artar işte bu dönemde yapılacaklar;

    kaşlar ve saçlar için;
    akşam yatmadan önce elocon losyonu kaşlarınıza ve saçınıza masajla yedirin ve yatın, sabah yıkayın.

    burun çevresi için;
    akşam yatmadan önce locoid lipo kremle hastalıklı böylgeye ne ince ne kalın tabaka olacak şekilde sürün ve yedirin ,yatın, sabah yıkayın. dikkat bu krem kortizon içerir ne kadar düşük olasılık da olsa dikkat edin geniş bir bölgeye sürmeyin, uzun süre kullanmayın yani yılın her anı değil hastalığın akut dönemlerinde gereğince kullanın.en hafif yan etkisi tüylenme ama bu etkiyi dahi görmezsiniz tabi dediğim miktarda uygularsanız.bu kremin sevdiğim yanı anında o kepek plakasını yok etmesi.

    son olarak:

    ben am gibiyorum arkadaşım azcık sekil yapayım diyenlere sesleniyorum;
    bahsettiğim gibi sıradan kozmetik ürünleri sd'yi azdırır.
    helen seward g/05 kodlu joleyi kullanın hiç çekinmeyin seboreik dermatitliler için üretilmiş üründür.

    özet:10 yıla yakın seboreik dermatit hastalığım var ve çaresi yukarıda yazılı;sd'si olan adam zaten bu özete bakmadan yukarıyı okur ama ben yine de yazayım dedim.

    sağlıkla kalın binler...

    edit:bu tedaviye başlayacaklar şu an kepek içinde olduğunuzu tahmin ediyorum bu nedenle ilk 6 gün akut/nüksetme başlığını uygulayın sonra günlük bakım ve duş ile düzen kurun devam ettirin.
    bazen 1-2 ayda bir (genelde olmaz ama bazen) burnunuzda hafif kepek olabilir bu zamanlarda akşamdan locoid kremle ince tabaka yapın ve yedirin geçecektir bu kadar kolay.(hatta buna gerek dahi kalmayacaktır nemlendiriciye abanın)

    ayrıca yukarda uyardım ama hemen korkmayın locoid'in yan etkisi kolay kolay olmaz bazı adamlar vardır baktı krem geçiriyor 1-2 yıl devamlı kullanıyor o zaman tehlikeli yoksa 1 ayda 1 gün sürmenin bir zararı yok.

    son olarak 11/s ve 11/l kodlu ürünleri saçınızın yağı gidene kadar kullanın baktınız saçınız artık yağlı değil sonra kesin,bir süre sonra yağlandı mesela yeniden başlayın.

    ve daima duş suyunuz ılık veya serin olsun, sıcak su zarar verir.
    1 ay sonra 11 kodlu ürünleri kesin, yağlanma geri geldiginde tekrar başlayın dönüşümlü yani.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      rez alayim amkkk
      ···
   tümünü göster