1. 1.
    +7 -2
    la amk bir kez olsun sordunuz mu bu insanlar neden devlet yerine örgüte yanaşıyorlar? olaylar nasıl oldu da bu hale gelebildi. neden malazgirtten beri ki nerden baksan 9 asır yapar, yanyana yaşayıp anadoluyu yurt haline getiren bu iki halk birbirini keser hale geldi. neden kürtlerin bir kısmı dağa çıktı? neden sosyal yaşamda nefret söylemleri gelişti? hiç sordunuz mu? amk kürtler dağ adamı görgüsüzler şerefsizler, hainler o yüzden çıktılar dağa yahu bunu söylemek için ilkokul çocuğu kadar saf ve aptal olmak lazım. devlet oradaki halkı kale almadı. gitti aşiret reisleriyle muhattab oldu. bu insanlar devleti göremedilerki. baktılar dilleri ysaklanmış, baktılar kuyulardan cesetler çıkarılıyor. para zaten yok eğitim desen hiç yok. kimse adamların etnik kökenini de kabul etmiyo dağ türkü diyorlar. ulan amk madem böyle giblenmiyorum itilip kakılıyorum. toprak ağaları bir yandan gibiyo ee devlette bu adamlarla muhattab oıup benle ilgilenmiyo. baktıki sahipsiz kaldı. tüm bu şartlar altında örgütü hiç sorgulamadan, ki eğitim seviyesi zaten düşük, direk sahiplendi çünkü sahip çıkılmaya o kadar muhtaçtı. bakın devlet kürtleri uzun süre ihmal etti demiyorum. devlet kürtleri giblemedi, itti kaktı. fevzi çakmak zamanında kürtlerin sürülüp yerlerine lazların yerleştirilmesi için önerge sunmuştur. biliyormuydunuz?
    toplum için baba modeli olan devlet yapısının böylesine gaddar ve faşizan bir tavır sergilemesinin hiç mi payı yoktur gelinen bu noktada. herşey yolunda olsa bu amk çocuklarına rahat batıyormuydu da sokaklarda polisle çatışıyorlar, dağa çıkıyorlar. macera mı arıyorlar amk? madem hainlikten yapıyorlardı neden daha önce böyle değilken cumhuriyetle beraber ortaya çıkmaya başladı bu durum. ulan çok mu zordu kürtçeyi ve kürtlerin varlığını kabul etmek. yanlış anlama özerklik ver felan demiyorum. demokratça yaklaş baba olarak evlat ayrımı yapma onun da bazı sosyolojik ve etnik haklarını gözet yeter. ama sen ötekileştiriyorsun, öteliyorsun. kürt diye bir şey yoktur türksünüz diyorsun ki buna sen bile inanmıyorsun. ama ilginç olan kürtsünüz maymundan ne farkınız var muamelesi yapıyorsun. olmaz böyle olmaz. 20 milyon nüfuslu bir halkı nasıl yok sayabilirsin nasıl ötelersin. he öteledin işte böyle sancılı durumlar ırtaya çıkar ki hem sen hem de o kaybeder.
    şimdi örgütün de faşizan yapının da amk. olan hem türke hem kürte oldu. aslında anlatılması gereken o kadfar şey varki okumazsınız diye yazamıyorum. hoş bunu da okuyacakmısınız o da meçhul
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster