1. 1.
    +6
    bu arkadaşlar kendi içinde çeşitli gruplara ayrılırlar. yaşadığı ortam, yetiştiği aile gibi nedenlerden dolayı her birinde küçük kişisel farklılıklar gözlense de, genel eğilim bazında dikkat çekici bir bütünlük sergilerler. şimdi bu şahısları ana katogoriler altında ele alıp incelemeye çalışalım:

    1- Anacı tipler / caps: http://imgim.com/7646incic5345849.jpg

    "ana" ya da "anne" kavrdıbına karşı özel bir ilgileri vardır. ayar verme etkinliklerini bu kavram üzerine inşa etme gibi yaygın bir çapa içine girerler. konuya pgibolojik zeminde yaklaşacak olursak, insanlar belli bir yaşa gelene kadar özellikle annelerine karşı aşırı düşkün olurlar. dolayısıyla bu kişilerin zihninde anne, koruyucu, kollayıcı, tamamlayıcı, yaşatıcı ve kutsal bir figürdür. Böylesi önemli bir kavrama saldırmakla çok büyük bir icraata imza attıklarını ve karşısındaki kişiyi çaresiz bıraktıklarını zannederler.

    örnek:

    başlık: beyler dün çok acayip bir ferre izledim

    @1 işemeli sıçmalıydı lan. hala etkisinden kurtulabilmiş değilim.
    @2 sallama lan bin. bende ananın filmografisi var. öyle bi filmine denk gelmedim. (liseli)

    2- Bukelamun Tipler / caps: http://imgim.com/jk5nv.gif

    Okul hayatını elinden geldiğince gizlemeye çalışan liseli kategorisidir. Sözlükte liselilere karşı oluşan "küçümseme" tavrından dolayı, kendisini belli etmemeye çalışır. ama biliyor ki o bir liseli. bunu asla aklından çıkarmıyor. çünkü bu gerçekten kaçamayacağının farkında. hangi başlığa girse bulacak bu his onu. "sen bir liselisin." diyecek bir ses kulagina her zaman. bu tipler üç-beş yıl sonra kendiliğinden normale dönerler. ama bir anlık heyecan ve gaza gelme sonucu yazdıkları entry'lerle kendilerini ele verebilirler.

    örnek:

    başlık: russian institute 2012 yaz etkinlikleri capsli

    @1 beyler bana bişeyler oluyor
    @2 böyle şeyler bizde niye yok amk (liseli)

    3- Ağır Liseli tipler / caps: http://imgim.com/6764incip3203832.jpg

    saldım çayıra mevlam kayıra düsturuyla hareket eden en tehlikeli liseli türüdür. boş vermişlik ve burnunun dikine gitme konusunda özel bir çaba içerisine girerler. büyük çoğunluğu kendini gizleme gereksinimi duymaz. alfabe tecavüzü (w,q), kendilerince geliştirdikleri mottolar (anan zaaa xd), okul hayatıyla ilgili bitmek tükenmek bilmeyen başlık ve entry'ler, hep bu şahısların uygulama alanlarına girer. "beni böyle kabul edeceksiniz" felsefesine sonuna kadar sadıktırlar ve bundan dolayı kendilerine söz geçirmek mümkün değildir.

    örnek:

    başlık: teşekkürü bir puanla kaçırdım kanka

    @1 peder bu qez qesın gibecek beni pampalar zaaaa xd

    4- pgiboagresif liseli tipler / caps: http://imgim.com/8796inciu9387552.jpg

    hayatla olan bağı kurtlar vadisi düzeyinde seyreder. ergenliğinin uç noktalarına gelmiştir. içinde,boşaltması gereken inanılmaz yoğunlukta bir enerji ve tüm dünyaya kusmak istediği bir isyan gitgide kabarmaktadır. bu dönemde onun için her şey boştur. tek gerçeğin kendisi olduğunu düşünür ve damarlarında tüm dünyayı tek parmağıyla sarsabilme gücünün dolaştığına karar kılar. olur olmaz yerde küfür etmek, sinirlerine hakim olamamak, kendisinden daha üstün bir güce katlanamamak genel belirtiler arasındadır.

    örnek:

    başlık: biz racon kesmiyoruz kafa kesiyoruz beyler

    @1 zütü başı oynayan tiplere sesleniyorum. akıllı olun aklınızı alırım.

    5- Pgiboromantik tipler / caps: http://imgim.com/pskrmt.jpg

    diğer adıyla onsuz olamamcı tiplerdir bunlar. "romantik serseri", "yaralı yürek" gibi mahlaslarla hayatımızın içine girmekten imtina etmezler. durup dururken bir taka benzemeyen şiirler yazmak, lafı döndürüp dolaştırıp karıya kıza, çiçeğe böceğe getirmek gibi meziyetlere sahiptirler. facebook profilleri, sağına soluna abuk sabuk sözler monteledikleri resimleriyle bezelidir. bu arabesk yaşam tarzını, romantizmin zirve noktası olarak görürler.

    örnek:

    başlık: sevgilim beni terketti beyler

    @68 batık bir gemiyim artık aşk limanında. (amk liselisi)

    evet beyler. şimdilik bu ana liseli tiplerini bilmeniz size yetecektir. ayık olun.
    sevgilerimle, giberim.
    ···
   tümünü göster