1. 1.
    0
    işçilerin ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele bayramı olan 1 Mayıs’a biz geleceğin işçileri ve emekçileri olarak ortak taleplerimizle buluşuyoruz. AKP iktidarının her geçen gün daha çok pervasızlaştığı bu dönemde geleceğimizi kurtarmak ve taleplerimizi yerine getirmek için birleşiyoruz.

    Okullarda verilen eğitimin yetersizdir ve hükümetin devlet okullarında ki eğitim düzeyini arttırmaya yönelik hiçbir çalışması yoktur. Aksine eğitimi gericileştirmek, bilimsellikten uzaklaştırmak dindar-kindar bir gençlik yetiştirmek istemektedir.

    Özel okulların yaygınlaştırılması ve dershanelerin teşviki devlet okullarında ki eğitimin ne derece yetersiz olduğunun açıkça göstergesidir. Biz işçi ve emekçi çocuklarının sınav yarışında özel derslerden, dershanelerden, özel okullardan ve kolejlerden çıkmayan patron çocuklarıyla yarıştırılıyoruz.

    içerde ve dışarda sıfır sorundan bahseden AKP hükümeti içeride de dışarıda da eli kanlıdır. içeride Kürt halkına yapılan askeri operasyonlar, tutuklamalar gün geçtikçe daha pervasız hale gelmektedir. Dışarıda suriye’ye ve iran’a karşı olası bir emperyalist müdahalede her türlü yardımı yapacağını belirterek emekçi çocuklarını patronların çıkarları için cephelere sürecektir.

    Okullarımızda ki emek sömürüsüne karşı, parasız, bilimsel ve demokratik eğitim için, hakların kardeşliği için gericiliğe, ırkçılığa, ayrımcılığa ve uyuşturucuya karşı birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla 1 Mayıs alanlarında buluşuyoruz.

    Emek Gençliği

    Saat: 12:00'da Tren Garı önünde buluşuyoruz.
    ···
   tümünü göster