1. 426.
    +5
    Size arşivimden bir kaç parça sunacağım işinize çok yarayacak bilimsel araştırmalar

    --spoiler--
    Aşk tamamen duygusal bir kavram değil. Aşkın içinde kimya, hareket, hormonlar, taktik var. işte karşınızdakini kendinize aşık etmede önemli ipuçları. Aşkın tamamen duygusal bir kavram olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. işin içinde kimya da var, hormonlar da, beyin fonksiyonları da...
    Ama aşkın gizemini çözmek için yıllardır araştırma yapan bilim dünyası sonunda aşka giden en kestirme yolları buldu. Yıllardır yapılan sayısız çalışmanın ışığında insanların karşı cinsten hangi koşullarda etkilenip aşık olduğuna dair altı madde belirleyen bilim adamları bu listeyi geçen hafta ünlü bilim dergisi New Scientist'te yayınladı. işte birini kendine aşık etmenin en garantili altı yolu:

    Korku yaşamak: 1970'lerde yapılan bir araştırma, sağlam köprüde karşılaştırılan kadın ve erkeklerin birbiriyle ilgilenmediğini, çürük bir köprü üzerinde karşılaştırılanların ise birbirini çok çekici bulduğunu ortaya koydu. Sebep ise korku ve heyecan anında salgılanan hormonlar. Bilim adamları etkilemek istediğiniz kişiyi korku ve heyecan dolu ortamlara ***ürmenizi öneriyor. Birlikte korku filmine gitmek ya da lunaparkta hız trenine binmekle onu kendinize aşık edebilirsiniz.

    Vücut dili: Birisiyle tanıştığınızda onun hakkında karar vermeniz için birkaç dakika yeterlidir. Bu yüzden olumlu bir ilk izlenim yaratmak son derece önemli. Bilim adamları vücut dilinin ilk izlenimde yüzde 55 oranında etkili olduğunu söylüyor. Karşınızdaki kişinin vücut dilini benimseyip benzer hareketler yaparsanız daha ilk dakikalarda kalbini kazanmanız mümkün. Ama kollarınızı bağlayıp savunmaya geçerseniz şansınız yok.

    Müzik: ABD'nin Massachusetts kentindeki North Adams Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma aşk ile müziğin bağlantısını ortaya çıkardı. Yapılan araştırma kadınların, fonda soft rock tarzı müzik çaldığında erkekleri çok daha çekici bulduklarını kanıtladı. Yani yumuşak rock parçalarından oluşan bir CD aşk yolunda kullanabileceğiniz en büyük silah.

    Kimya: Çikolatanın içinde bulunan phenylethylamine (PEA) adlı bir madde, aşık olduğumuzda beyinin salgıladığı dopaminle aynı etkiyi yaratıyor. Bu yüzden PEA maddesi 'aşk molekülü' olarak da anılıyor. Dolayısıyla birini kendinize aşık etmek için, beynin bu maddeyi salgılamasını beklemektense koca bir kutu çikolata hediye edip süreci hızlandırabilirsiniz.

    Göz teması: Bilimsel araştırmalara göre hoşlandığınız kişinin gözlerinin içine bakmak yakınlık duygusu ve iki kişi arasında fiziksel ve duygusal bir çekim yaratıyor. Çünkü birinin bakışını yakalamak insanın beyninde ödüllendirilme, beğenilme hissini yaratan bölgeyi harekete geçiriyor. Bu yüzden göz teması sağlandığında bu duyguları da harekete geçiriyor.

    Espri: Araştırmacılara göre insanların birlikte gülmesi çok güçlü bir yakınlık duygusu yaratıyor. Gülmek aynı zamanda vücutta, mutluluk gibi kişiyi iyi hissettiren duyguların yaratıcısı olan endorfin maddesinin salgılanmasını sağlıyor. Birini kendinize aşık etmenin en kısa yollarından biri de onu güldürmekten geçiyor.
    --spoiler--
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster