1. 1.
    +66 -3
    beyler dejavuyu ilk defa tanımlayabildim. yıllardır insan pgibolojisi ve bilinçaltı hakkında düşündüğüm en derin konulardan biriydi.ve geçenlerle bi hocamla konuşup tartıştık ve bu sonuca vardım(kesinlikle kendi fikrimdir.)

    beyler beynimizdeki nöronlar duyular aracılığıyla bilgileri alıp omurilik soğanına iletirler. bunu hepimiz tahmin edebiliyoruz.ve çok hızlı ilerliyor bu amcıklar 120m/s gibi bir hızla tabi(miyelin kılıflı sinir hücreleri) ve diyorumki ;

    beyler bir anlık algılamada gecikme oluyor. duyularımız beyne bilgiyi gönderiyor, ama nöronlar bilgiyi gönderirlerken gecikiyorlar. böyle olunca da beyin sanki o olayı önceden yaşamış gibi davranıyor. görüntü ve ses arasında gecikme varmış gibi. şöyle düşünün; bir dizi izliyorsunuz, altyazılı, ses görüntüden önce gidiyor. normalde oyuncuların ağzını okuyarak bir şey anlamazsınız ama önce altyazıyı okuyup onu ağızla birleştirirseniz ağız okuyomuş gibi olursunuz. anlatmak istediğim bu.dejavu nöronların bilgiyi yavaş iletmesidir.

    özet:son paragrafı okuyun asıl bilgi orada.

    1 mayıs 2012 - 22:41 -> beyler başka bi teorimi bu başlıkta açıkladım göz atmanızı isterim : (bkz: muhtemelen herkes her seyi farklı renkte göruyor)

    edit:imla + link düzeltme
    ···
   tümünü göster