1. 1.
    +22
    27 şubat 2015 edit : beyler dediğime geliyonuz bakin son haberlerler işte

    http://www.buzzfeed.com/c...finitely-blue#.aqad2wDq8a
    beyler bu da benim ikinci teorim.

    fikrimi zaten başlıkta belirttim.size açık yoldan şöyle anlatabilirim diye düşünüyorum; etrafınızda herkesin konuştuğu saçma sesler var ve siz bir bebek olarak bunlara anlam veremiyorsunuz.sonradan 2 yıl boyunca edinmiş olduğunuz alışkanlıkla duyduğunuz sesleri anlamlı biçimde tekrar etmiş oluyorsunuz ki buna konuşma deniyor.

    konuştuğumuz dilin ismine ingilizce denseydi "hayır ben türkçe konuşuyorum" demeyecektiniz.ingilizce konuştuğunuzu sanacaktınız.aynı şekilde almanca da olabilirdi konuştuğunuz dil.etrafınızın bazı şeyleri yaftalamasıyla siz türkçe konuştuğunuzu biliyorsunuz.aynı şekilde "sizin için kırmızı olan" bir tişörte anneniz babanız "mavi tişört" dediği için siz aslında annenize mavi diye öğretilen renge mavi diyorsunuz, gördüğünüz renge değil.

    beyler yanlış anlaşılmasın ben dil örneğini konunun rahat anlaşılabilmesi için verdim.yoksa tüm düşüncelerim renkler üzerine.ki renklerden yürüyünce daha nice şeyler geliyor aklıma duyduğumuz sesler, hissettiğimiz sıcaklıklar ve niceleri.dil "örneği" bi örnek olarak kalsın ve panpalarımın fikrimde yürümesi için bi araç olsun.

    özet:çok karışık biliyorum ben de yazarken zorlandım zaten, cümlelerim düşük olabilir kafamdakileri yazıya zor döktüm çünkü.
    not:özeti ikinci entrye ekledim.
    not2:ikinci teorim diye giriş yaptım merak edenler için ilk teorim : (bkz: dalga geçmicekler gelsin dejavuyu cözdüm galiba)

    yıllar sonra gelen edit : http://www.iflscience.com...st-see-100-million-colors böyle bir haber var, teorimi destekler nitelikte. göz atmanızda fayda var.
    ···
   tümünü göster