1. 1.
    +12
    evi böcekler falan istila ettiyse yapılacak geleneksel şeyler var. yazıyorum bekle.

    edit: ev rutubetli demişsin. rutubet zaten böceklenmenin temel sebebi. hava sirkülasyonu olmayan yerlere her türlü böcek gelir yuvalanır. pencereleri açıp evi havalandırman gerek. temiz hava rutubeti siler süpürür.

    böceklerin yuvalarını tesbit et. yuva çevrelerine tuz dök. tuz haşerenin dengesini bozar huzursuz eder kaçar giderler.

    bir gün uzun saatler dışarıya çıkacağında kaliteli bir böcek ilacını eve sık. ama gıdaları koruma altına al yoksa yiyince sende pert olursun. ilaçlama yaparken pencere ve kapıları iyi kapat ki ilaç etki etsin. sonra kapat kapıyı gibtir git gez toz akşam gelince cesetlerini topla.

    yerleri bol çamaşır suyu ile sil. bunu birkaç gün yap. çamaşır suyu yerlerde asit bırakır buda böceğin yürümesini kafasına göre volta atmasını engeller.

    böcekler beslenemezse zaten gelmez. yerlere yiyecek kırıntıları dökme, dökersen temizle. ortalık yerde gıda malzemesi bırakma.

    ev bahçeli ise kesinlikle tavuk besle. çok ciddiyim.. tavuk haşerenin anasını giber. hem taze yumurta yersin hemde bu bin mahluklardan kurtulursun.

    böcek deliklerini tıka. bir parça pamuk veya bez parçasıyla bunu yapabilirsin. tıkamadan önce deliklerine ilaç sıkmayı ihmal etme.

    bütün yastığı yorganı yatağı dök. genelde o tip yerlere yumurta bırakırlar. hepsini iyice sıcak suda yıka.

    biz köy çocuğuyuz olum bilirim bu işleri.

    -yazarken elim gibildi gözlerim bozuldu. eğer bunları uygulamazsan geçmişini gibiyim. o böceklerde zütüne girsin.
    ···
   tümünü göster