1. 51.
    +1
    @42 ateizmin arkasını birçok argümanla doldurabilirsin . ateizm ucu açık bir dindir . ilahi birşeyin varlığına inanıp inanmamakla ilgili olan herşeyin bir din olgusuna ulaştığı bir düşünce yapısında bu paradoksu cevaplamak oldukça basittir . okudum ve anlamaya başladım diyorum dikkat edersen . bakmak ve görmek gibi düşün bu dediklerimi . ilahi bir düşünceyi yıkmak demek tanrı olduğunu iddaa etmekle aynı şeydir güzel kardeşim .

    risale okudum demek çok gülünç geliyor bana . o kadar komik geliyor ki saatlerce bu konuyla ilgili sardırılabilir . bak güzel kardeşim bugün dünya üzerinde neredeyse binlerce tefsirci , yorumcu , zat , alim vs. vardır . bunların arasında popüler olanları da var olmayanları da var . dönem dönem bunlar hep ortaya çıkmıştır . hangi konjönktürde oldukları önemliydi . peygamber efendimizin vefatından sonra hadisleri kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayanlar olmuş günümüzde ise bunlar sahih ve olmayanlar olarak ikiye ayrılmıştır . bak bu uzun bir süreç . peki 100 yıl öncesine zütürelim olayı . kim sahih olmayan hadislerden bahsediyordu ? cevabı çok açık ve net ; kimse . ki bahseden bile olsa yaftalanıyordu hatta dinden çıkarılıyordu . bunun nedeni ise bilginin sürekli olarak kendisini yenilemesi . bunu önceden gören peygamber efendimiz ; bilim çin'de de olsa gidin , bulun ve getiriniz . diye buyuruyor . bu denli ileri görüşlü birisini yanlış anlayanlar , anlamayanlar , hiç anlamayanlar , iyi anlayanlar ve anlamayıpta anlamış gibi yapanlar her zaman olacaktı . bunların önü nasıl kesilebilirdi ve doğruların çarpıtılması engellenebilirdi ? yazılı birşeylerle bu mümkün kılınabilirdi . kuran-ı kerim i iyi anlayan alimler seninde risalelerini okuduğun saidi kurdi iki farklı kuran dan bahseder . birisi ilim kitabı diğeri ise kainat kitabı diye . çünkü o okuduklarının birçoğunu ilimle ilgisi olduğunu düşünerek yorumlamış , kalanları ise kainatla ilgili olarak . şeyh sadi okuduklarını nefisle yorumlamış , mevlana aşkla . eee ortada bir kaynak var kendisinin anlaşılabilecek en kolay kitap olarak gösteriyor . sence de bu işte de bu terslik yok mu ? bugün arabistan da ne bir tarikat , ne bir türbe ne de ücret karşılığı çalışan bir din adamı vardır . hindistandaki müslümanların yüzde 60'ı karma felsefeyle harmanlamıştır islamı . şimdi okumakla anlamak arasındaki farkı görebiliyor musun ? islam bunların hepsini reddeder . Kendisinin okunmaya ve anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu birçok ayette vurgular .

    noktalama işaretlerimi kasıtlı olarak ayırdığımı söyledim . açık net ve anlaşılır olması bakımından diye . yazıdan ve imzadan kişilik analizi olayınada bitiyorum amk . amerikanlar çözmüş olayı zaten . saddam hüseyin'i 26 günde , sen ben gibi adamları 2 satırlık yazıda çözebilen bir yöntem icat etmişler .
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster