1. 1.
    0
    Oldum olası yakışıklı olmaktan nefret etmişimdir. Daha küçüklükten başladı bu nefret. Kızlar gelip öperdi beni sonra kaçarlardı. Ah be kızım sen şimdi gelip öpsene! ilkokulda sınıf başkanı oldum yakışıklılık yüzünden bir sürü sorumluluk aldım.

    Orta okulda kızlar benim çevremde olurlardı hep, diğer erkekler beni kıskanıp kavga çıkarırlardı. O kızın yanında seni görmüyeceğim birdaha ile başlayan tartışmanın ardından tekme tükürük allah ne verdiyse. O zamanlar hayat foutbol topu, ve saçma sapan oyunlardan ibaret bu olanlardan nefret ediyordum. Kızlardan hiçbir yarar sağlayamazken hiç yoktan başım derde giriyordu.

    Lise çağında genelde çirkin bir erkek olarak zamanımı geçirirdim. Sakallar çıkmaya başladı şekilsiz şekilsiz, sivilceler falan çok rahattı Hâla kızlara fazla ilgi duymuyordum. Birkaç tane kız olur ya herkesin beğendiği o kızlar ilgimi çekiyordu onlarda benimle ilgilenmiyordu. Zaten saça falan hiç önem vermezdim loser stayla takılıyordum

    Üniversiteye döneminde sivilceli günleri falan geride bıraktık. Saçları uzattım, sakalıma şekil verdim ama olmadı. ilk dönemler başarısız günlerin ardından yine üstüme başıma ne giydiğime önem vermemeye başladım. Zaten niye yakışıklı oluyorum ki. Aynada kendime bi sabah kalktığımda yüzümü yıkadıktan sonra bakıyorum, bi banyodan sonra saçımı kurularken birde evden çıkarken saçım başım düzgün mü diye. Benim o güzel suratımı hep başkaları görüyor bana hiç faydası olmadı hep zararı oldu. Biraz giyimime önem versem, saça sakala tertip düzen versem hemen yakışıklı oluyorum yine.

    Yahu arkadaş yoldan geçerken ufak çocuklar bile ne kadar yakışıklısın abi diyor; bana ne faydası var ablanı getirde gibeyim ki yakışıklı olduğum için sevineyim. Mahallede kızlar ne kadar yakışıklısın diyor, ama kimse gelip öpmüyor, kimse gelip sarılmıyor. Bana ne faydası var bu yakışıklılığın? Bi kızı bir yere davet ettiğimde benimle birlikte gelmeyi kabul etmiyor, ettiği zaman da bir mazeret belirtip gelmekten vazgeçiyor!

    Geçen hafta saçlarımı kestirdim. Güzel de şekil verdim. Elmacık kemiklerinin üzerindeki tüyleri aldırdım, sakalları kestirdim dudak altında cücük bıraktım. Spor ayakkabıma bakıyorum, beyaz temiz falan ne güzel, kot pantolonum güzel, t-shirt biraz bol oda pekte fit olmayan vucut hatlarımın belli olmaması için bir hile. 23 yılın birikimi diş taşlarımı da temizlettim bugün. Aynaya baktığımda koca bir enayi görüyorum sadece. O kadar zaman ayırıyorum yakışıklı olmak için ama bana hiç bi faydası dokunmuyor. Yakışıklı olmakta bi dert olmamakta. Sahip olduğun çok güzel birşey var kullanamayınca, enayi gibi hissetmez misiniz sizde? Düşünün elinizde bi deste 100 TL var. Yabancı bir ülkede geziyorsunuz ve hiç döviz bürosu yok. Satın alabileceğiniz birsürü hoş elbise, ayakkabı var kerhaneler falan çok ucuz ve güzel kızlarla dolu ama sizin paranız geçmiyor!

    Özet Yakışıklı olmak, kendimi enayi gibi hissetmeme sebep oluyor!
    ···
   tümünü göster