1. 151.
    +1
    ya, geri zekalı. allah önce canları yaratıyor ve soruyor: ben sizin rabbiniz miyim? tüm canlar evet diyorlar. allah ok, ben de şahidim beni rabbiniz olarak gördüğünüze ve secde edeceğinize diyor. yani canlar, allah'a ona secde edeceklerine dair bir söz veriyorlar, aralarında bir anlaşma var.
    allah iradeyi serbest bırakıyor. insanlar anlaşmalarını unutacaklar mı diye. sen soruyorsun ya madem cennete mi cehenneme mi gideceğimizi biliyor, bu nasıl sınav diye. e işte, allah zaten iradeyi serbest bırakmış sende, allaha secde etmeyi de seçebiliyorsun allahı inkar etmeyi de, sınavın mantığı bu yani. allahın senin nereye gideceğini bilip bilmemesi tartışması, meselenin özünden çok uzak.
    bunu da sırf alla'ı inkar etmek için yapıyorsunuz. yani tartışmayı o noktaya getirerek allah bunu yapar mı? hayır, mantıken yapmamalı. vicdanlıysa yapmamalı. öyleyse allah yok diyebilmek için. sırf bu bile allah'ın varlığına ve yaptığı sınavın gerçekiliğine bir kanıttır.
    allah'ı inkar eden bir insan ahlaklı ya dav vicdanlı o-la-maz. sırf bu yüzden allah kuran'da inkarcılardan zalimler olarak bahsediyor. herkesin göğsünde olanı bildiğini söylüyor.
    şimdi düşün, allah göğsünde çirkinlik ve pislik olana kendine iman etmeyi nasip edebilir mi?
    AMA allah günah içinde olan, başı secdeye hiç varmamış birini müslümanın hası da yapabilir. kendine döndürebilir.
    allah asssla hiçbir kuluna zulmetmez. kulları kendilerine/birbirlerine zulmederler. ve insan denilen haysiyetsiz yaratık da kendi yaptığı zulmün suçunu allah'a atar. alla ne yapacağımı biliyordu, ne olacağını biliyordu. o zaman bizi niye yarattı/bize neden yardım etmedi? diye sorar. halbuki o zülmun sorumlusu kendisi. ve bunun cezasını gibe gibe o çekecek.
    bir insan diğerini 20 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünde bunun sorumlusu allah değildir. o insandır. zira o insan kendi iradesiyle bunu yapmaya karar vermiştir. allah insana akıl, vicdan, irade vermiş. ve bütün bunlarla yaptığı herşeyden insan sorumlu.
    allah o kişinin diğerini 20 yerinden bıçaklayarak öldüreceğini biliyordu, ama bunun suçlusu allah değil, o kişinin vicdanı, iradesi. ve cezasını o çekicek. çnkü allah ona o kişiyi bıçaklayacağı yerde, evine alıp misafir de edecek vicdanı, aklı, iradeyi verdi.
    o yüzden gibtirin gidin. sırf allahı inkar edebilmek için bu tip saçmasapan soruları ısıtıp ısıtıp yine sormayın. daha zekice şeyler bekliyorum fakat allaha inanmayan birinin zekası da ne kadar olabilir ondan da emin değilim.
    allah doğru yola iletsin.

    bu arada zaten düünya hayatı çok çok kısa. yani burda çekilen, acılardır, yoksulluklardır, allah'a suç atamayacağınız kadar az yaşayacaksınız bunları. fakat, bu kadar AZ bir süre için bile olsa rabbinize ibadet etmediğiniz için gayet de cezalandırılacaksınız. meselenin özü senin o bahsettiğin değl, budur.

    112- Dedi ki: 'Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?'
    113- Dediler ki: 'Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor.'
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster