1. 26.
    +8
    uçurtma avcısını okuduysan oradan bir anektod aktarmak isterim aklımda kaldığınca. farklı bir dili var o kitabın, insanın içine işleyen kesitleri var... her neyse.

    oğlu günah işlemenin kötü bir şey olduğunu öğreniyordu hani hocasından ve babasına içki içmenin de günah olduğunu söylüyordu hatırlarsan?

    “Tek bir günah var, o da hırsızlık. Diğer tüm günahlar, hırsızlığın farklı versiyonlarıdır. Örneğin yalan söylersen başkasının doğruyu bilme hakkını çalarsın, birini öldürürsen ondan yaşama hakkını çalarsın, çocuklarından babalarını çalarsın, karısından eşini çalarsın... ” sen de bu durumda aynı günahı işlemiş olup bizden kendini çalarsın. hem bu zamana kadar sana inanmış olan kişilerden seninle geçirebilecekleri zamanı çalmış olursun.

    tamam belki hayat çok güzel gitmiyor senin için -bizler için olduğu gibi- fakat bu zamana kadar gelmişse, bundan sonrası için de sunabileceği şeylerin olduğu anldıbına gelir. nasıl niçin ve ne zaman, kimlerle doğacağımıza kararı biz veremediğimiz gibi, nasıl ve ne zaman öleceğimize de kararı biz vermemeliyiz.

    yine uçurtma avcısından aklımda kaldığı kadarıyla güzel bir anektod;

    ‎”Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.”

    bence sen bu zamana kadar binbir zorluklarla geldiğin durumda, senden hiç bir şey almalarına izin verme.
    ···
   tümünü göster