1. 1.
    +39 -11
    son not: tipik türk erkeği de ttk’nın oluşumunda payı olan şeylerden nasiplenmiş, kafasına vurularak yetiştirilmiş, ezik, özgüvensiz varoluşlardır. kısaca; hepimiz aynı kazanda kaynamaktayız.

    işte ttk’mız bunun gibi bir şeydir ve gönülsüzde olsak –elimiz mahkum- kabulumüzdür, başımıza taçtır. zira biz türk erkekleri de pek matah şeyler değiliz.

    gelgelelim ttk; tüm bu abuk niteliklerine rağmen kendini mükemmel bulmakta, kendiyle barışık olduğunu, topyekün bir iyilik timsali olduğunu, en mükemmeli hak ettiğini iddia etmektedir. buna o denli can-ı gönülden inanmaktadırlar ki size uzun uzun anlatabilirler açıklayıcı misallerle. duru bir zihinle toplumu ve kendilerini değerlendirmiş, eşsiz varoluşlarının ayırdına varmış, bu aydınlanma anını müteakip tüm insanlığın bu mükemmellik sunağından kana kana içmesi için ışığı biz erkeklere saçmaya karar vermişlerdir. (bkz: nur sağanağı) şahsi deneyimlerimde karşıma çıkan ttk’lar “kendimi mükemmel buluyorum” cümlesini soğukkanlı bir şekilde, zerre şüphe duymadan, idrak ve tefsir edilmiş bir hakikat gibi yüzüme çarpmışlar, bana dumurun zirvelerini yaşatmışlardır. pek çok insandan daha bu absürdlüğü duymam üzerine şaşkınlığım merak ve korkuya dönmüştür.

    bu nasıl bir pgibolojidir, nasıl bir ruh halidir a dostlar… sinirine hakim olamayan bir kul bu söz üzerine ttk’nın boş böğrüne zidane diye kafayı gömse bu suç olur mu?

    mükemmel sıfatını hak etmiş birinin “kendimi mükemmel buluyorum” demesi dahi onun tiksinç varlıklar kategorisine alınmasını gerektirirken, ttk’nın bu savı karşısında ne yapmak, onları nasıl bir kategoriye sokmak gerekir?

    evet, kimseden “ben berbat bir insanım, beş para etmem” demesi beklenemez fakat kişinin kendini bilmesi, hatasını doğrusunu, eksiğini fazlasını minimal ölçülerde de olsa tartması insan olmanın bir nişanesi değil midir?

    yine bu mükemmellik sanrısı bir pazarlama hilesi olsa; yani koftiden kendine güvenen, kendiyle barışık insan imajı çizmek için dile getirilse amenna diyecek, bu tarz amerikan kibirli birey bencilliği sığırlıklarına alışkın insanlar olarak doğal karşılamasak bile gülüp geçeceğizdir. lakin ttk’nınki bir pazarlama değil, şeksiz şüphesiz bir inançtır. bu hakikate biat etmemizi, seçilmiş kavmin önünde saygıyla eğilmemizi beklemektedirler. ne diyelim;

    (bkz: allah versin)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster