1. 751.
    +18
    Tuğbayı memnun edemeyen ben-buraya dikkat beyler! Memnun edemediğimi düşünüyordum, evet gerçekten öyle olabilirdi ama memnun eden yönlerimi görmezden geliyordum, sfliler böyle yapıyorlar genelde- neyse memnun edemeyen ben, kızı kaçırmamak için en azından bu akşam onu mutlu etmeliydim. Tabi benim içinde bir ilk olacaktı. Saat yaklaştıkça heyecan, titreme, kızarma başladı amk. Lan diyorum gerdeğe girsen ne tak yiyeceksin. Yüzümü yıkıyorum rahatlamaya çalışıyorum, sigara üstüne sigara yakıyorum. Kendimi telkin etmeye çalışıyorum sürekli olmuyor amk. Lan diyorum acaba ertelesem mi filan. Düşünün beyler kız eve gelecek yiyişicez filan ertelesem mi diyorum. Ne malmışım amk.

    Hayır mal değildim amk ‘’ kendini hasta zanneden bir hastaydım ‘’ sfli hastalar için bu cümle cuk oturuyor. Kendini hasta zannettikleri için hasta oluyorlar. Amk şöyle düşünün, binin birini sizin bedeninize soksalar, o bedende ki bin yine bin olur. Hiçbirşey değişmez. Bu insanın kendisinde biten bir hastalık. Aynı şekilde siz o binin vücuduna girseniz, yine bi tak yapamazsınız. Bu iş sizde bitiyor. ‘’ Bedeninizde bir bin hayal edin ’’ tabi eğer bin olmak istiyorsanız. insan neye meylederse illa oraya benzer. Eğer efendi düzgün ama kendine güvenen biri olmak istiyorsanız kendinizi böyle düşünün. Ama gece yatana kadar sürekli gün içinde böyle düşünün. Bir olay özgüveninizi sıfıra indirse dahi güçlü insanların yaptıklarını izleyin ve taklit edin. Taklit!

    Bakın binler alakasız olacak ama önyargılarınızı kaldırırsanız bir şey anlatıcam. Aklıma gelen örnek bu olduğu için anlatıcam. Şakirt filan diyebilirsiniz ama dini konularda bilgim fena değildir, bu yüzden aklıma gelen örneklerden en yararlıları bildiğim konularda çıkıyor o yüzden islam inancından taklidi örnekleyeceğim. Bilenleriniz muhakkak vardır islamda iki çeşit iman vardır, biri taklidi biri tahkiki. Müslüman önce, hakiki Müslümanların yaptıklarını taklit eder. Eder eder eder. mesela namazda sadece yapılacakları ezberler yapar ve uygular. ama herhangi bir şey (ihlas derler) duymaz, huzur bile bulamaz belki. fakat sonunda Aynılarını yapar her denilene uyarsa tahkiki imana ulaşır. Buna dini bişey olarak değil de felsefi bir şey olarak bakın. Eğer siz birini taklit ederseniz sonunda bakarsınız ki ona benzemişsiniz. Bu her şeyde böyledir. Bakın yine alakasız olacak, şakirt diyenler olacak ama hadiste diyor ki ‘Kur'ân okuyunuz ve ağlayınız. Eğer ağlayamıyorsanız ağlar gibi durunuz ‘ tekrar söylüyorum bunu isterseniz dini bir şey olarak algılamamak sizin elinizde. Bakın hadis ne diyor, duygulanınız veya duygulanmayan bizden değildir ağlamayan bizden değildir demiyor. Ağlayınız mümkün değilse öyleymiş gibi durunuz diyor. Yani benzeyin diyor benzemeye çalışın. Siz ne kadar birşeye benzemeye çalışırsanız o kadar benzersiniz. o birşeyi siz seçeceksiniz. Bu konuyu hallettikten sonra. Yani ‘’ olmak istediğiniz gibi davranmaya çabalamaya ’’ başladıktan sonra -dikkat! birine benzemeye çalışmayın, siz nasıl olmak istiyorsanız öyle davranmaya çalışın. Sadece olmak istediğiniz şeye benzeyen kişilerden, biraz birşeyler kapın- kendinizdeki değişimi göreceksiniz. Umarım açıklayıcı olmuştur, karıştırmamışımdır.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Rezearvatıariasyon
      ···
   tümünü göster