1. 1.
    +1
    @13 bütün devlet memurları.

    en basitini söylüyorum.

    ilk yıl asaletin tasdik olmadığı için yıllık izin kullanamazsın. 1 yılını doldurduktan sonra izine çıkabilirsin. Arkadaşımın annesi ağır bir ameliyata girmişti. ilk yılı olduğu için doğal olarak yıllık izinini kullanamayacak, rapor alıp o şekilde ailesinin yanına gidecekti. istanbul gibi hastanenin kaynadığı bir yerde zar zor rapor alıp 3 günlüğüne annesini görmeye gitti. raporu veren doktor. isterse vermiyebilir. ama özel durumdan anlayış gösterdi de verdi. diyecenki mazaret izni. o izinde senin sütündeki kişinini insiyatifinde. böyle özel durumda vermesse onunda amk.

    ama herhangi bir öğretmen en ufak bir rahatsızlıktan dolayı en az 5 gün rapor alabiliyorsa o raporu vereninde alanında anasını bacısını gibeyim.

    @17 çalıştıkları saate göre aldıklarını haketmiyorlar. öğretmen adı üzerinde. ama birşey öğretemiyorlar. amk daha yapmaları gereken en önemli mevzuyu halledemiyorlar.

    yarım gün sınav kağıdı diyorsun. bu gibtiğimin sınavı hergün mü?
    ya ayda birdir yada bibuçuk ayda bir. en basiti olarak aklıma gelen ilk örneği verdim. maden işçiside az alıyor ama öğretmenler gibi bir iki zorluk gördüklerinde hemen iş bırakma eylemi yapamıyorlar. grev yapamıyorlar. kardeş parası olan iyi arabaya biner. parası olmayan binemez. vergi imkanıyla alıyormuş. amk madem açsa araba ne ayak amk?

    ihyiyac piramidine göre sıralama şu şekilde.

    Fizyolojik gereksinimler
    Güvenlik gereksinimi
    Ait olma, sevgi, sevecenlik gereksinimi
    Saygınlık gereksinimi
    Kendini gerçekleştirme gereksinimi

    madem açsa, açıktaysa araba ne iş amk. aç olan biri önce karnını doyurur. arabayı en son düşünür. ve öğretmenlerin çoğundanda normal bir memura göre iyi bir evi, iyi bir arabası kısacası iyi bir hayatı var.
    ···
   tümünü göster