1. 26.
    0
    yalnız bu başlıkta eğitimle uzaktan yakından alakası olmayan tiplerin ülkenin eğitim sorunlarıyla ilgili ahkam kesmelerine tanık oluyorum. önce bi ne nedir onu öğrenin ondan sonra gelin burda tartısalım binler.

    dediğim gibi olay sistemin suçu ama bilip bilmeden de konusmamak lazım tüm dünyada ders saatine göre en düşük öğretmen maaşı türkiyede.

    eğitim 2005ten beri yapılandırmacılık sistemine geçtiği ve burdaki yazarların çoğu o sistemin çarklarından geçmediği esasici eğitim anlayışının sırtına vurduğu kamçıya dayanarak yorumlar yapıldığı için komik olmaktan
    öteye geçmiyor.

    araba falan diyen olmuş ya siz hiç almanyadan gelen bi öğretmen hangi marka arabayla geliyo farkında mısınız.en kötüsü son model bmw ye biniyo. benim hayalim de 2. el bi 2006 model focus alabilmek. bırakın da bi devlet memuru olarak onu da alabileyim.

    hele ki ben sınıf öğretmeniyim gittiğim yerde kim bilir şartlar ne olacak terör olacak mı gittiğim köyün halkı iyi midir yoksa cins midir çocuklar okula geliyorlar mı yoksa gidip evlerinden teker teker toplamam mı gerekecek. çocuk sınıfta altına yapacak, kusacak,sınıfta soba yakılacak ve aynı anda eğitim yapmaya çalışacağım ki birleştirilmiş sınıfa girmem en büyük olasılık.

    bu dertler varken devlet bana 2000 lira civarı bi maaş veriyor ve bu size batıyor di mi.sonra eğitim şöyle eğitim böyle.

    kimisi de mesleğin kutsallığından söz etmiş. benim mesleğim kutsal arkadaşım. daha ufacık veletken ailenden alıp seni bana veriyolar burnun akıyo ben siliyorum yeri geliyor. kendi kendinize bi sorun ilkokul öğretmeninin adını hatırlamayan var mı o kadar yıl geçmesine rağmen???
    ···
   tümünü göster