1. 1.
    +4
    insan garip bir mahluk. Kendini bazı şeyler uğruna hırpalamayı çok seviyor. Çağımın insanı sosyallik üzerine çok kafa patlatıyor. Sosyal insan olma uğrunda yapmayacağı şey yok.

    Bazıları kendilerini sosyal zanneder ama dışarıdan onu seyreden kişi onu aptal olarak niteler. Etrafına baktığında çok fazla insan yoktur ama her gördüğüne selam verir. Bu sosyallik ise edeyim içine böyle sosyalliğin. Anasıyla babasıyla hiçbir şekilde iletişim kurmaz ama facebookta 100′lerce arkadaşı vardır. Bu sosyallik ise bununda içine edeyim.

    Birde bakarsın kendini sosyal zanneden zihniyet etrafında kendine benzemeyenleri eleştirmeye başlar. “Yaw gardaş sende hiç sosyal değilsin”, diye. içinden ona bir faktır çekesin geliyor ama saygıdan ve fikir hürriyetinden dolayı vazgeçiyorsun. Aşağıdaki sorulara mantıklı cevaplar alınca bence sosyal insan nasıl birşeymiş neye göre belirleniyormuş çözmeye başlayabiliriz.

    Bir insanın, 500 tane zor anında onu desteklemeyecek, sadece iyi günde selam verecek insan topluluğuna mı yoksa 5 tane adam gibi arkadaşa mı ihtiyacı vardır?

    Sosyal olma uğruna kişiliğini pazarlayıp herkesin arkandan konuşmasını sağlamak mı yoksa adam gibi adam olarak tanınıp etrafında ki insanlardan (sosyal insanınkine göre sayıca az) her zaman takdir almak mı daha güzeldir?

    Akşam annen ve babanla evde oturup vakit geçirmek mi yoksa devamlı dışarılarda zibidilik yapmak mı sosyalliktir?

    Bazen 5 dakika bile olsa apartmanın önüne çıkıp 3-5 samimi arkadaşınla 10 dakika muhabbet etmek mi yoksa facebookta yada msnde saatlerce karşı cinse yazmak mı sosyalliktir?

    Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki ben sosyalim sen değilsin diyen insan aptaldır ve sosyal falan değildir. Onlardan uzak durmak lazım. Sosyal olmaya gayret sarfetmemek, iyi iletişim güzel dostluklar kurarak, insanların seni sosyal olarak nitelendirmesini beklemek lazım.
    ···
   tümünü göster