1. 26.
    +1 -1
    @22 sen çok yanlış gelmişsin panpa.
    @27 panpa inan bana oradaki insanların öyle bir derdi yok.. adamın aş bulmaktan başka derdi yok.. doğru düzgün fabrika yok orada iş imkanı olmayınca adam köyünden memleketinden ayrılıp istanbula büyük şehire göç ediyor.. yani bu ayrı ülke muhabbetleri örgütün falan aptalca söylemi ordaki insanların tek derdi hakkını almak.. oralara yatırım vs yapılsa o insanlara iş imkanı sağlansa bu insanlar ne örgüte ne ona buna prim vermezler örgüt de barınamaz orada zaten.. millet mazoşist mi sanıyorsun dağa atıyor zevk mi alıyor silah tutmaktan.. adam bakıyor para yok pul yok.. karın tokluğuna tarlada çalışıyor, bunu bilen işgüzar şerefsiz de geliyor böyle böyle hakkını savunucan ayağıyla adamın aklına giriyor.. bu adam eğitimli insan olsa onlara pabuç bırakır mı ? cehaletin de büyük etkisi var.. işte bu anadil gibi yollarla insanları eğitime yöneltirlerse zaten terör sorunu da ortana kalkar zamanla. sırasıyla önce eğitim sonra iş olanakları sağlanmalı.
    @29 panpa ingilizce de öğrensin zaten aksini söylemiyorum da.. anadil şart yani.. adam zaten konuşmasını biliyor da yazamıyor yazmasını bilmiyor.
    @34 kürtçenin bu kadar gündeme gelmesinin sebebi nüfus çokluğundan.. ben bu anadil hürriyeti sadece kürtlerle sınırlı kalsın da demiyorum.. her millet anadilini öğrenebilmeli gündemde olan kürtler olduğu için o yüzden böyle girdim konuya..
    ···
   tümünü göster