1. 26.
    +1
    Onlarca nedeni var. En başta bilinçsizce, önlem alınmadan katlanan büyük bir nüfus. Türkiye'nin nüfus artış hızı oldukça yüksek. 30 sene içinde 2 - 3 katına çıktı nüfus. Tarım ve fabrika yani üretim yerine avmlere, inşaat sektörüne, saçma sapan alanlara yatırımlar yapılması. Şu an tv'lerde oynayan 10 reklamın en az yarısı inşaat firmalarının reklamları. Bu balon inşaat sektörünün kısa sürede patlayacağı ortada zaten.

    2 kuruş arap, yahudi , ingiliz parası gören halkın zütünün kalkması. 2 alman, fransız arabası görünce gözünün kör olması.

    Türkiye'nin gelişmesi oldukça abartıldı. Zira bütün dünyada gelişmekte olan ülkeler denilen gerçek anlamı az gelişmiş ülkeler olan ülkelerin tamamı aynı sürede büyüme sağladı. Bunu öyle bir abarttılar ki büyüme lafını ağzına dolayan şakirt, liberal, görgüsüz tayfası başımızın etini yedi büyüme büyüme diye. Üstelik bu büyüme önceki dönemlere göre kat ve kat fazla olan cumhuriyet döneminin en büyük cari açığı ile sağlandı.. Dış açık veren bir ülkenin büyümesi temeli çürük olan bir binanın yükselmesine benzer. Faizleri yükseltip sıcak parayı ülkeye çek sonra büyüdük de. Yabancı sermaye sadece paradan para kazanmak için geliyor ülkeye.

    Üreterek değil, tüketerek bir büyüme sağlandı. Tatlı tatlı yemenin acı acı sıçması olur. Olacakta
    ···
   tümünü göster