1. 1.
    +3
    öncelikle, okumazsanız pişman olacağınızı garanti ediyorum
    yıllardan 2002. bir fen lisesi'nde öğrenciyim. dönem arkadaşlarımın hepsi inanılmaz zeki insanlar. ama gel gör ki notlarımız düşüktü o yıllarda. çünkü hocalar dışarıdaki liselerden çok daha zor sınavlar yapardı. bu gidişe dur demek lazımdı.

    biz de o zamanlar pek az kimsenin bildiği bpk keylogger denen bir program bulmuştuk. klavyede basılan her tuşu aralıklı olarak e-posta adresinize gönderiyordu. üstelik programın çalıştığını kimse göremiyordu. ancak ctrl+alt+windows+l tuş kombinasyonuna basılınca yönetici paneli açılıyordu. bunu okuldaki bilgisayarlara yüklersek soruları bilgisayarda hazırlayan hocaların sorularını ele geçirecek ve çok yüksek notlar alacaktık. ama nasıl, bir cd ye keylogger progrdıbını autorun olarak ekleyip, gizli dosya haline getirdik. cd yi takmak yeterli olacaktı. yani 30 saniyelik bir boşluk gerekiyordu.

    bir gün cebimde hazır cd dolaşırken müdür geldi. oğlum şu masamın üzerindeki çay bardaklarını topla deyip lavaboya gitti. hemen içeri gidip cd yi bilgisayara taktım.

    işte asıl hikaye burada başladı.
    ben her gün merakla, yeni yazılı sorusu olacak mı diye fake email adresimi kontrol ediyordum. arkadaşlarım da bana soruyordu. gelen emailler ise hayretlere düşürdü beni. çünkü okul müdürümüz, herkesin görünce altına sıçtığı o adam günaşırı ferre sitelere giriyordu. adam dialup bağlanıyor, hemen peşinden ferreya giriyor. oha amk dedim. yazılı soruları beklerken neler oldu!

    hemen bir sahte email adresi aldım. bel.tek. egitim ya da buna benzer bir adres alıp, resmi bir dille şöyle yazdım.

    sayın ...
    yaptığımız incelemeler neticesinde, türk toplumunun genel ahlaki yapısına, gelenek göreneklerine aykırı internet sitelerini ziyaret ettiğiniz anlaşılmıştır. bu davranışın devamı halinde başlatılacak olan soruşturma ile görevden süresiz uzaklaştırılmaya varabilecek cezai yaptırımlar mevcut olup, bu elektronik posta bir uyarı niteliğindedir.

    bu emaili yazdıktan birkaç gün sonra, okulun bilgisayar öğretmeninin müdürün odasında bilgisayarın başında yeniden sistem kurduğunu gördüm.

    işte bu, bir okul müdürünün acı dolu hazin hikayesidir.

    özet: am yok beyler :'(
    ···
   tümünü göster