1. 1.
    +12
    etmek istedim. login oldum. sol taşakta izine rastlamayınca garipsedim. arattım bakındım. tepkiler gelmiş, destekler çıkılmış, lakin maximum 20 entry tutmuş başlıklar. çok doğru laflar eden adamlar ifşalar, sigara zirveleriyle erimiş gitmiş.

    beni üzen şey reklam almamız da değil. insanın türlü durumu olur. burada bilmediğim binlerce olayla sözlük ayakta duruyor, ihtiyaç olur, reddedilemeyecek teklifler olur, saygı duyarım. ama yakıştıramam, kabul edemem. sosyal medyada, hatta sosyal hayatlarda kıvanç kaynağı duruşu böylesine zedelemek ne kadar akla mantığa uyar, sormak isterim. anarşizm hoş bir geyikti, eyvallah; ama sahip olduğumuz onlarca realite bir çırpılda göz ardı edilmemeli. burada söz hakkımız, ifade özgürlüğümüz, sınırlar el verdikçe, ve bana göre en önemlisi, eşitliğe dayalı bir sistemimiz olduğunu düşünürdüm. lakin bu eylem, reklam almak, sitede alt kültürü olduğumuz dikta sistemin ta kendisidir. bu basit bir nesil ekleme, çaylaklığa düşürme gibi komünel yönetim örneği değil, tamamiyle içerisindeki bireyleri tek tek kullanan kapital bir yönetim anlayışıdır.

    o reklam sen, ben olmasaydım serkan inci'ye teklif edilmeyecekti ise, her ne durumda olursa olsun, senin benim haberim olmadan nasıl alınmıştır?

    bize her gün içinde yaşadığımız o iğrenç sistemi bir kez daha hatırlattı. bizim o iğrenç sistemden kaçabilmek için, belki de devasa manalar yüklediğimiz ve bu manaların ağır geldiği, her gün bizatihi girdiğimiz ve zaman harcadığımız sitemize bunu koydu. yani benim işçi olduğum tarlanın ağası bana dedi ki "artık madonnalı tişörtler giyeceniz çalışırken"...

    "olm sen hizmetçi değil miydin ne ara ağa oldun?" demezler mi adama?

    böyle bir iki yüzlülük olabilir mi yahu? bu tür bir sömürü örneği nasıl olur da meşru kılınır?

    ama dediğim gibi bunlar değil beni üzen. beni üzen bizleriz. beni üzen "isterse alır aga" diyen sizlersiniz. bilinçsizce, cühela yaşamlarınıza devam etmeniz.

    benim ümidimi kırdınız beyler. ister küfür, ister linç edin...

    zamanında kitap yazıldı. zerre art niyetle yaklaşmadım, ikincisi çıkıyormuş, "diyecek laf bitmemiştir adamın nolcak" dedim, ama bu kadarı fazla. bu radde bana sadece şunu gösteriyor; serkan inci ve/veyahut yönetim katı ya kaşıkla beslenen beyinsizlerdir, davranışlarından sorumlu tutulmaz, ya da bilinçli olarak olanak sağladıkları ortam ve ideolojiyi sömürmektedirler. olanak sağladıkları diyorum; çünkü burayı inci sözlük haline getiren kullanıcılardır. eğer aynı kullanıcılar buna bir tepki göstermiyorsa, ben buraya harcadığım zamanın, hangi görüş, kimlik bakmadan tevazuyla, saygı duyarak okuduğum, yorumladığım, yardım ettiğim ne kadar adam varsa hepsinin ta dıbına koyayım.

    edit: ulan reklamın klagib "sözlük reklamı" formunu bile değiştirme gereği duymamışlar lan. viral vereydiniz daha iyidi dıbına koyim ya. bu ne omurgasızlıktır arkadaş.
    ···
   tümünü göster