1. 1.
    +36 -1
    binler uzun zaman sonra bir amm nöbeti sırasında sözlüğü açtım..ve farkettimki liseli istilası burda sonuç vermiş ve sözlüğün anası gibilmiş.. neyse ben bişeyler anlatacağım.. biçoğunuzu ilgilendiren ve bilgilendiren bişeyler..

    binler sözlüğe son girdiğimde üni de öğrenciydim.. okul bitti 7 ay kadar çalıştım ve ordan yedek subay olarak askere geldim..6 aydırda burdayım..şu anda odamda amm(ani müdehale mangası)nöbeti tutuyorum.. alay nizamiye nöbetçi subayı kisvesi altındayım..

    öncelikle sürekli burada takılıp üniversiteye gitmeyecek olan liselilere birkaç tavsiye.. çocuklar gidin ne yapıyosanız yapın ve iyi kötü bir okul kazanın(4 yıllık)..yoksa askere geldiğiniz zaman hayatın ne menem birşey olduğunu burada öğrenirsin.. amelelik,hakaret, küfür,pgibopat insanlar grubu, araya alınma, kişiliğini kaybetme vs vs..ve en kötüsü tam 15 ay..vay amk..şu an buradayım ama hala inanamıyorum...

    gelelim üni mezunlarına.. önünüzde 2 seçenek var(biri şüpheli tabi)

    ilk seçenek kısa dönem, poşet diye tabir edilen,5 ay süren ve muhtemelen bölük yazıcısı olarak kullanılacağınız,bir uzman çavuşun (en düşük rütbeli maaşlı personel)emrinde çileli ama KISA bir yol..en güzel yanı askerlik olayının kısa sürüyo olması ve sivil hayata(nispeten özgürlük) kısa sürede dönüyo olmak..

    ikinci seçenek ise benim gibi asteğmen (yedek subay).. bu rütbe için çok farklı görüşler ve yorumlar vardır..bir yerden okuuduğum bir yorum şu şekilde idi..yedek de olsa subay,ast da olsa teğmen
    yedek subay oalrak gelirseniz askerliğinzi 12 ay yapacak ama subay olarak yapacaksınız.. ayda 2200 tl net maaş alacaksınız.. subay eğitimini tamamladıktan sonra atanacağınız birliğe giderken hatırı sayılır bir miktar yol harcırahı denilen ücretten faydalanacaksınız.. bunlar maddi kazançları.. onun dışında gittiğiniz birlikte takım komutanı olacaksınız.. kısa dönemlere komutanlık yapan uzman çavuşların ve onların üstü olan astsubay tayfasının komutanı olacaksınız..bu durum kısa dönemlerin zoruna gidecek..ama biçoğu sizi sevecek ve çaktırmadan arkadaşlık yapacaksınız.. eğer alenen samimi olursanız bölük komutanınız erlerle neden muhattab oluyosun diye size kızacaktır.. neyse... sabah 8 akşam 5 çalışacaksınız.. dışarda ev tutma olanağına sahip bir memur olacaksınız. ancak sahip olduğunuz bütün bu güzellikler ve en önemlisi bu berbat ortamdan bi süre sonra ayrılacak olmanız belli grupları çok rahatsız edecek.. yeri gelecek hayatı zehir edecekler sizlere.. dayanacaksınız..gideceğiniz günü düşünerek kazandığınız parayı yemekle meşgul olacaksınız..bu sırada borçlarınızı felan kapatacaksınız..en kötü yanı, sizinle beraber gelen kısa dönemler evlerine giderken sizin kalıyo olmanız olacak..ama buda çeşitli avantajlarınız sayesinde katlanılabilir olacak..

    zengin binler için yedek subaylık önermiyorum..5 ay çekin çilesi neyse gibtir olun gidin..ama durumu olmayan yada orta halli kişiler için çok hoş olabilir.. borçlarını kapatabilirler yada dönüşte altına bi araba çekebilirler..bi yandanda askerlik belasından kurtuluyosun tabi..

    yedek subay olabilmek için...

    makine müh, elek elektronik müh, pgiboloji,hukuk, beden eğitimi, tıp kısmen işletme ve maliye gbi bölümlerden mezun olmanız lazım.. tabi diğer bölümlerinde şansı var ama bunlar öncelikli.. ardından yedek subay olmak istediğinizi belirtip gireceğiniz sınavda 50 adet soruyu yüksek oranda doğru cevaplar vererek geçmeniz lazım.. başvuru sayısı az ise alayını yanlış yapsanızda alırlar..

    sonuç olarak şu an bunları düşünen yada bu anlattığım mevzuları yaşamak üzere olanlar için çok çok değerlidir yazdıklarım.. zamanı gelince anlayacaksınız... ben askere gitmeyeceem yaa diye burnunu karıştıran zibidilerde bunları dikkate alsın.. çünkü zamanı geldiğinde gibe gibe gideceksin.. selametle...
    ···
   tümünü göster